Notícies i comunicats

05/06/2019

Una setantena de nens i nenes participaran en la cloenda del curs 2018-2019 del Consell d'Infants i del Consell d'Adolescents de Girona

L'acte es farà avui, a les 18.30 h, a l'auditori del Centre Cultural La Mercè.

Un total de 71 consellers i conselleres presentaran aquesta tarda en un acte públic el resultat del treball que han portat a terme en l’últim any al Consell d’Infants i al Consell d’Adolescents de Girona. La cloenda del curs 2018-2019 dels dos consells de participació es farà a les 18.30 h a l’auditori del Centre Cultural La Mercè i hi participarà el regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Josep Pujols.

Aquest any el Consell d’Infants ha treballat el tema de la seguretat a la ciutat mitjançant l’anàlisi de la informació sobre notícies relacionades amb la seguretat, el coneixement sobre els plans de protecció civil de la ciutat i la gestió de les emocions relacionades amb la por. Per la seva part, el Consell d’Adolescents ha treballat al voltant de la situació de les persones sense sostre mitjançant el coneixement del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, de la tasca que porta a terme l’entitat Traçant Camins i de la circumstància dels menors no documentats, a més de l’observació mitjançant un registre de les persones sense sostre als diferents barris de la ciutat i de la participació en la campanya #NingúSenseSostre.

Els consellers i conselleres dels dos òrgans representen l’alumnat de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO dels 36 centres educatius de primària i secundària de la ciutat que participen en el projecte. Els consells són òrgans de participació que tenen per objectiu generar una experiència de participació positiva entre els membres per tal de promoure la participació de la ciutadania al llarg de la vida, un compromís personal i col•lectiu en la transformació i millora de la ciutat.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)