Notícies i comunicats

22/10/2019

Èxit d'inscripcions en el retorn del taller de tapís a l'Escola Municipal d'Art

Dotze alumnes aprendran la tècnica amb el professor Josep Maria Bernabeu "Babeus".

Aquest curs tornarà el taller de tapís a l’Escola Municipal d’Art, després d’un any sense fer-se. El retorn ha tingut una bona rebuda per part de l’alumnat, ja que l’activitat ha registrat la plena ocupació i hi participaran dotze alumnes. L’encarregat de fer les classes serà el mestre Josep Maria Bernabeu i Serret, conegut amb el nom artístic de “Babeus”.

El primer grup d’aquesta nova etapa compta amb dotze d’alumnes que, durant vuit mesos, faran classe els dilluns, dimecres i divendres a la tarda. L’aula compta amb 4 telers antics que faciliten la comprensió de la tècnica del tapís per part de l’alumnat i els dona els coneixements tècnics necessaris per a la creació de tapissos. L’objectiu és que els alumnes aprenguin a teixir i, alhora, coneguin les possibilitats i limitacions de la tècnica.

Nascut a Celrà el 24 de maig de 1964, Josep Maria Bernabeu es va introduir en el món del tapís al Centre Cultural La Mercè entre el 1987 i el 1990, amb el professor Carles Delclaux. Tot seguit, va entrar a treballar al taller de Delclaux fins el 1996, on va elaborar 25 tapissos de pintures de Joan Josep Tharrats. Durant aquests anys va començar a exercir com a professor de tapís a Can Cors de Celrà, al casal d’estiu de Flaçà i al Centre Cívic de Vidreres i, més endavant, entre el 2006 i el 2010, a l’IES Vescomptat de Cabrera d’Hostalric i al Centre Cívic de Porqueres. Entre el 2010 i el 2013 va cursar un grau superior d’Estampats i Tintatges Artístics a l’Escola d’Art i Disseny de la Llotja de Barcelona i fins aquest 2019 també ha estat professor del taller personal de Can Simón, al barri de Pont Major de Girona. Amb una carrera artística de més de 30 anys, Babeus ha creat més de 200 tapissos.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha manifestat la seva satisfacció per la recuperació i la matriculació del taller de tapís: “Com a regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut, és una satisfacció haver pogut reempendre les classes de tapís, i fer-ho amb una persona com en Babeus, que ja té una llarga experiència en el món dels teixits i que va descobrir l’art tèxtil fa anys a l’Escola Municipal d’Art de Girona i també, que hàgim impulsat novament l’ensenyament tèxtil a la ciutat de Girona”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)