Notícies i comunicats

05/11/2018

L'Ajuntament de Girona retira una llosa del segle XVIII d'una vorera del barri de Santa Eugènia

Aquest matí han començat els treballs per treure la pedra i ubicar-la de forma provisional a l'Escola Montfalgars.

L’Ajuntament de Girona retirarà una llosa nummulítica del 1752 de la vorera de davant del número 22 del carrer de Baix per tal d’ubicar-la en un espai que permeti preservar-la i visibilitzar-la. De forma provisional, la pedra es dipositarà a l’Escola Montfalgars a l’espera de consensuar el destí final amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Eugènia. 

Les brigades municipals han portat a terme aquest matí les tasques per retirar la pedra, que actualment forma part de la vorera del carrer i que té unes dimensions aproximades de 2,30 metres de llargada, 55 centímetres d’alçada i 23 centímetres de profunditat, amb un pes d’unes 700 quilos. A la llosa hi ha gravada una data (19 de maig de 1752) i uns noms (Quirch i Jaume Vilar), fet que fa pensar que podia ser la llinda d’una casa del barri. 

“L’actuació d’avui no hagués estat possible sense la implicació de la ciutadania i el veïnatge de Santa Eugènia, que sempre ha mantingut l’ànim de preservar la pròpia identitat i gràcies a la qual podem preservar i difondre part del nostre patrimoni”, ha explicat l’alcaldessa Marta Madrenas. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)