Notícies i comunicats

06/06/2018

El recorregut d' "1,36 km" de Manel Bayo obre les activitats d'aquesta setmana de Temps d'Art

Avui,a les 19.30 h, el Centre Cultural La Mercè acull la presentació del fotollibre de l'artista saltenc.

La presentació del llibre 1,36 km. De la plaça dels colors a la plaça del barco, de Manel Bayo, obrirà aquest vespre les activitats de Temps d’Art programades per aquesta setmana. L’acte es farà avui a les 19.30 h al Centre Cultural La Mercè i comptarà amb la presentació de la historiadora de l’art i gestora cultural Olga Taravilla.

En la publicació, l’artista saltenc Manel Bayo ha creat un relat que ell mateix defineix com “més a prop de la literatura que no pas d’un treball purament visual”. El llibre inclou més de 4.000 instantànies preses per l’autor, que destaca la “capacitat hipnòtica” d’aquesta obra.

La Volta, una ruta amb bicicleta i una jornada d’art en viu: les activitats d’aquest cap de setmana

Temps d’Art viurà aquest cap de setmana un dels seus moments de màxima efervescència. A més del lliurament dels Premis Pinzell Cuixart 2018, el divendres es farà també el primer dels dos itineraris amb bicicleta per diversos espais expositius de la ciutat. Amb una durada aproximada de dues hores i amb el punt de sortida a la plaça d’Espanya a les 19 h les persones participants recorreran indrets amb obres del Festival Milestone o del Festival Internacional de Land Art Gavarres – Girona, a més d’aturar-se davant d’algunes de les escultures que hi ha a l’espai públic de Girona.

Dissabte, dia 9 de juny, dos espais a l’aire lliure com són la plaça de l’Assumpció i el parc Central prendran el protagonisme de la jornada. Per un costat, la plaça de l’Assumpció acollirà una nova edició de La Volta. En aquest cas, La Volta #25 se centrarà en la il·lustració i la creació d’animació i artistes visuals que treballen des de l’apropiacionisme.

El parc Central viurà durant tot el dissabte l’actuació d’una dotzena d’artistes urbans de la ciutat de Girona i d’altres municipis per fer una acció col•lectiva de pintura en viu en l’entorn de l’art urbà i el grafit. L’acció, batejada com a “Art in motion”, compta amb el suport d’Urban Art BCN i amb la col•laboració de la Fundació Cuixart. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)