Notícies i comunicats

15/02/2017

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona se suma a la campanya Casa Nostra Casa Vostra

La ciutat de Girona al llarg dels anys ha demostrat el seu compromís amb les persones refugiades i el seu treball de suport.

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, espai de debat i consulta sobre els temes de solidaritat i cooperació de la ciutat de Girona, mostra i reforça el seu compromís actiu amb la solidaritat internacional sumant-se a la campanya Casa Nostra Casa Vostra i aprovant el següent text.

La ciutat de Girona al llarg dels anys ha demostrat el seu compromís amb les persones refugiades i el seu treball de suport, així com la seva voluntat de ser ciutat acollidora, la guerra de Bòsnia o el cas Sahrauí son dos gran exemples d’aquest suport per part tant dels seus veïns i veïnes com del mateix Ajuntament. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona, a proposta del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, va aprovar l’any 2013 un primer ajut d’emergència per donar suport a la població afectada per la guerra civil a Síria dels camps de refugiats del Líban. Posteriorment, el 2015, amb l’agreujament de la situació es va aprovar un segon ajut com a resposta a la urgència humanitària de les persones que es trobaven en ruta i en els camps de refugiats, provinents de diferents conflictes bèl·lics com els de Síria, l’Iraq o l’Afganistan.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)