Notícies i comunicats

04/04/2017

L'alcaldessa de Girona visita les instal·lacions de Mercagirona

També hi ha assistit la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Font: Ajuntament de Girona

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, han visitat aquest migdia els magatzems de Mercagirona, el mercat majorista de fruites i verdures de Girona. El president de l’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures de Mercagirona, Jordi Ribera, i la secretaria de l’entitat, Dolors Nuñez, els han guiat per les instal·lacions i els han ofert un seguit d’explicacions sobre l’organització i les tasques que s’hi realitzen. 

“Mercagirona és un important pol dinamitzador econòmic de la ciutat, i des de l’Ajuntament hem d’anar-hi fent millores perquè tots els agents que hi operen tinguin les màximes facilitats possibles per fer-hi la feina que hi fan”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha posat èmfasi també en la importància del sector alimentari a la demarcació i, per tant, de la necessitat de disposar d’un espai com és Mercagirona. 

La visita també els ha permès comprovar el resultat de les actuacions de millora del mercat impulsades per l’Ajuntament de Girona. Les obres, que es van dur a terme durant el 2016, incloïen la construcció d’un mur que delimita el perímetre de les instal·lacions, tasques de desbrossament, de tala d’arbrat, de neteja i de senyalització i distribució dels espais dedicats a emmagatzemar-hi palets, palots i envasos per al seu retorn. Una altra de les millores que es va aplicar va ser la instal·lació de vinils per fer més opaques les lluernes del sostre de l’edifici. Aquesta mesura tenia com a objectiu reduir la incidència solar i calòrica sobre les zones d’exposició per a la venda de la fruita i verdura.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)