Notícies i comunicats

18/04/2017

L'Ajuntament de Girona posa en marxa l'abonament per un dia de la Girocleta

El preu de la reserva d'una bicicleta per un dia és de 2 euros.

L’Ajuntament de Girona ha posat en funcionament l’abonament per un dia del servei municipal de bicicletes Girocleta. D’aquesta manera, a partir d’ara les persones que visitin la ciutat ja podran fer un ús d’aquest nou sistema de reserva de bicicletes que permetrà utilitzar el servei de Girocleta durant 24 hores sense necessitat de fer-se l’abonament anual i d’una forma senzilla i ràpida.

 

El sistema de reserves es farà a través del web www.girocleta.cat i possibilitarà tenir una bicicleta de manera automàtica, tot i que també es podrà fer la reserva amb una antelació màxima de 30 dies. Després de la inscripció al web, s’enviarà un codi per correu electrònic a la persona interessada. A través dels punts informatius de les estacions de Girocleta, caldrà introduir aquest codi i escollir la bicicleta que es vol fer servir. Durant les 24 o 48 hores de la reserva, es podran realitzar diversos desplaçaments entre les estacions, amb un temps màxim de desplaçament entre estacions d’una hora, ja que està pensada exclusivament per moure’s dins de la ciutat. A partir de l’hora, hi haurà un recàrrec de 0’50 euros per cada 30 minuts.

 

“A través d’un sistema simple, senzill i operatiu, podem donar resposta des d’avui a una demanda feta tant per part dels visitants i dels turistes de la ciutat com per aquells ciutadans que necessitat utilitzar el servei de forma puntual o que el volen provar abans de fer-se l’abonament anual. L’objectiu principal d’aquest nou sistema d’abonaments és que la gent es pugui moure pels diferents punts de la ciutat amb estacions de Girocleta d’una forma fàcil, alhora que promovem la mobilitat urbana sostenible”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, que ha afegit que el procés per arribar a crear aquest sistema ha estat “laboriós” i que es posa en marxa després d’un període de proves amb resultats satisfactoris.

 

El preu de la reserva d’una bicicleta per un dia serà de dos euros. El màxim de bicicletes que es podran fer des de cada reserva serà de dues i també hi haurà un màxim de 48 hores per a cada reserva (es podrà escollir entre 24 i 48 hores). Com a garantia per al servei de la Girocleta, hi haurà una fiança de 150 euros per bicicleta i reserva.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)