Notícies i comunicats

18/04/2017

El CRDI programa vint actes fins a finals d'any per commemorar el seu 20è aniversari

Diferents espais de Girona acolliran activitats amb l'objectiu de donar rellevància al patrimoni fotogràfic i audiovisual de la ciutat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, han presentat aquest matí els 20 actes programats amb motiu del 20è aniversari del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona. Les activitats tindran lloc a diferents espais de la ciutat fins a finals d’any i tenen com a objectiu aprofundir l’interès en el patrimoni fotogràfic i audiovisual de la ciutat.

 

Seminaris, exposicions de fotografia virtuals, conferències, o assemblees, seran algunes de les activitats que s’han programat per tal de treballar per recuperar, organitzar i difondre un gran nombre de fons fotogràfics i audiovisuals. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat “la importància que Girona compti amb un centre d’aquestes característiques, ja que és un referent internacional pel que fa a excel·lència, però també un centre pioner en recerca, investigació, coneixement i divulgació”.

 

Segons Europeana, el portal digital europeu que dona accés lliure a milions de llibres, pintures, pel·lícules, objectes de museu i documents d'arxiu que han estat digitalitzats per tot Europa, l’Ajuntament de Girona ocupa la posició 20 en nombre de registres publicats, d’un total de 3.500 institucions que hi publiquen.

 

El setembre del 1997, l’Ajuntament de Girona aprovà la creació del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), amb la missió de conèixer, protegir, fomentar, oferir i divulgar a la ciutadania el patrimoni documental en imatge de la ciutat de Girona. El Centre ja comptava amb el precedent de l’Arxiu d’Imatges de l’Ajuntament de Girona (AIAG), creat el 1982, i ha crescut molt durant aquests vint anys, amb diferents actuacions vinculades a la innovació tecnològica i en la conservació del patrimoni fotogràfic audiovisual.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)