Notícies i comunicats

19/04/2017

Mariàngela Vilallonga coordina un cicle sobre Prudenci i Aurora Bertrana a l'Escola Municipal d'Humanitats

Aquesta activitat s'emmarca en els actes de la celebració de l'Any Bertrana arreu del país.

El proper dimecres 19 d’abril, a les 19 h, la directora de la Càtedra Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Mariàngela Vilallonga, obrirà el cicle de conferències “Prudenci i Aurora Bertrana, vida i obra”, que organitza l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU) al Centre Cutural la Mercè i que s’allargarà fins al 17 de maig. La primera conferència, “Prudenci Bertrana: una vida entre la realitat i la ficció”, anirà a càrrec de Xavier Sanjuan (Ajuntament de Tordera). Totes les conferències són gratuïtes si bé, per raons d’aforament, cal una inscripció prèvia per tot el cicle al web www.girona.cat/emhu.

En el marc de la celebració de l’Any Bertrana, aquest cicle de conferències es proposa de presentar els dos autors, Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana, no només pel que fa a la seva obra sinó també a la seva biografia, a la llum dels darrers estudis que s’han publicat o que tot just s’estan acabant. Així, d’una banda tots aquells que ja coneixen la vida i l’obra dels dos escriptors podran actualitzar els seus coneixements i aprofundir en l’estudi de les seves obres, d’altra banda per a tots aquells que desconeixen l’abast de la vida i de l’obra dels dos Bertrana serà una aproximació a la seva biografia i a la seva carrera literària, exhaustiva i rigorosa, que els convidarà a llegir els dos escriptors.

És per això que l’EMHU ha convidat els dos autors de les biografies de Prudenci i Aurora, que apareixeran publicades enguany, i editors i també estudiosos de les obres inèdites o ja conegudes dels Bertrana. El cicle finalitzarà amb una taula rodona d’escriptors que permetrà comprovar l’actualitat, la recepció i la influència dels Bertrana en la literatura contemporània.

PROGRAMA

19 d’abril a les 19 h
“Prudenci Bertrana: una vida entre la realitat i la ficció”
A càrrec de Xavier Sanjuan

26 d’abril a les 19 h
Prudenci Bertrana, el desig de narrar
A càrrec de Xavier Pla

3 de maig a les 19 h
“Aurora Bertrana: una vida de novel·la”
A càrrec de Neus Real

10 de maig a les 19 h
“Aurora Bertrana: de la literatura de viatges a les memòries”
A càrrec de Mariàngela Vilallonga

17 de maig a les 19 h
“Prudenci i Aurora Bertrana, avui”
Taula rodona amb Maria Barbal, Rosa Font, Adrià Pujol i Màrius Serra
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)