Notícies i comunicats

21/04/2017

L'Ajuntament de Girona demana celeritat al Departament de Salut per iniciar la tramitació del nou Trueta a Domeny

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha explicat aquest matí les últimes novetats sobre la nova ubicació del centre hospitalari.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada per la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha explicat aquest matí que demanarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que iniciï “de manera urgent” els tràmits per construir el nou Hospital Josep Trueta, que des del consistori es proposa que s’ubiqui a Domeny.

 

“Proposarem de forma definitiva que el nou Trueta es construeixi a Domeny, perquè considerem que és el lloc idoni per a l’hospital de referència de la demarcació”, ha remarcat l’alcaldessa, que ha subratllat que els terrenys de Domeny ja estan desenvolupats urbanísticament i, per tant, s’hi podria actuar de manera immediata. L’alcaldessa ha recordat que tant des del Ple municipal com des del Parlament i des dels diferents governs de Catalunya sempre s’ha apostat per ubicar el nou Trueta al nord de Girona.

 

Des del consistori s’han mantingut reunions en les darreres setmanes amb diferents agents de l’àmbit sanitari de la regió per mostrar-los la nova proposta d’ubicació de l’hospital. Concretament, tal com ha assenyalat l’alcaldessa, s’ha donat a conèixer a representants de l’Hospital Josep Trueta, de l’Hospital Santa Caterina, dels col·legis professionals de metges i metgesses i d’infermers i infermeres, de sindicats, de les facultats d’Infermeria i de Medicina, d’associacions de malalts i de suport a persones malaltes i representants polítics.

 

Una de les conclusions d’aquestes trobades és que hi ha “unanimitat en afirmar que els nous terrenys proposats per l’Ajuntament són substancialment millors que els que estaven proposats anteriorment i que podrien ser idonis per acollir un hospital de referència”, ha afirmat l’alcaldessa. Els terrenys que s’havien proposat anteriorment estaven ubicats al costat de l’actual hospital.

 

Els terrenys que es proposen ara estan situats a la zona del Pla de Baix de Domeny i ocupen una superfície total de 100.011,43 metres quadrats. Aquest espai està dividit en 9.806,60 metres quadrats de terreny ubicat a la carretera de Sant Gregori; 68.687,03 metres quadrats ubicats entre la carretera de Sant Gregori i el carrer de Robert Bolaño, i 21.518,80 metres quadrats ubicats al final del parc de Domeny. L’hospital Trueta actual té una superfície aproximada d’11.400 metres quadrats, comptant tots els edificis que formen el complex hospitalari. La nova proposta permetria ubicar el nou centre hospitalari a Domeny i, en cas que es considerés necessari, també el campus de salut.

 

Madrenas ha subratllat dos elements del nou espai que es proposa: la situació i el fet de mantenir el Trueta dins la ciutat. Pel que fa a la situació, ha assenyalat que és un lloc que té “bones comunicacions” i “facilitat d’accés”, ja que està al costat de la sortida de Girona Oest de l’autopista AP7. Sobre el fet cd mantenir el Trueta dins la ciutat, ha manifestat que “ningú entendria que Girona fos l’única capital que no tingués un hospital de referència”. “Que una capital com Girona no tingués un hospital públic i de referència seria inacceptable”, ha conclòs.

 

Del total de terreny que es proposa per ubicar el nou centre hospitalari, 60.521,67 metres quadrats són terreny privat i la resta és terreny públic. Tot i això, l’alcaldessa ha ressaltat que “quan es parlava dels 100.000 metres quadrats es parlava d’hospitals construïts en una superfície d’una sola planta, però després de les converses que hem tingut aquests últims mesos amb professionals i usuaris creiem que és molt més raonable fer un edifici amb una estructura de planta baixa i tres plantes, per exemple”, ha assegurat Madrenas, que ho ha atribuït a criteris d’eficiència, eficàcia i comoditat.
 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)