Notícies i comunicats

27/04/2017

Girona acull la 6a edició del Girona A Cappella Festival

Del 13 al 21 de maig, la plaça de la Independència, l'Espai Marfà, l'Auditori i la Casa de Cultura seran les seus del festival, l'únic d'aquest gènere a l'Estat espanyol.

Font: Ajuntament de Girona

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, i el director del festival, Pau Marquès, han presentat aquest matí la 6a edició del Girona A Cappella Festival, que tindrà lloc a diversos espais de la ciutat entre el 13 i el 21 de maig i que acollirà algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música expressada només amb la veu. La plaça de la Independència, l’Espai Marfà, l’Auditori de Girona i la Casa de Cultura seran les seus de les actuacions del festival. 

El festival, que coincideix amb Girona, Temps de Flors, oferirà concerts de primer ordre com els dels americans Home Free, les britàniques Black Voice o els finladensos Fork, i algunes de les millors formacions a cappella del nostre país, com els Ol’Green o l’emergent quartet femení Les Fourchettes. Cal destacar que el festival completa la programació també amb corals i formacions gironines, a les quals donarà visibilitat a l’escenari principal de la plaça de la Independència, i dos tallers per a cantants, tant professionals com amateurs. 

El regidor Carles Ribas ha volgut destacar que “el Girona A Cappella Festival ha deixat de ser un complement de Temps de Flors, per passar a tenir una identitat i un prestigi propis” alhora que ha manifestat que “l’aposta de l’Ajuntament per mantenir i incrementar l’excel·lència d’aquest festival és ferma”. 

Girona A Cappella Festival ha situat Girona dins el circuit europeu a cappella, convertint-se així en parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere. El festival és una proposta cultural de primer ordre internacional que prima l’excel·lència i la qualitat artística i vol ser una plataforma per a formacions emergents del gènere a cappella. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)