Notícies i comunicats

28/04/2017

S'obre la convocatòria per a aquest any del programa Aixequem Persianes

L'objectiu de la iniciativa és dinamitzar l'activitat econòmica als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. Es poden presentar les sol·licituds fins al 31 de desembre de 2017 o fins que s'esgoti el pressupost, dotat en 30.000 €.

L’Ajuntament de Girona ha obert una nova convocatòria del programa Aixequem Persianes, el qual pretén impulsar la implantació d’activitats econòmiques als locals dels barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. La convocatòria d’aquest any està destinada principalment a projectes cooperativistes, projectes d’emprenedoria i experiències singulars que contribueixin a dinamitzar i a incentivar sectors en risc. Es poden presentar les sol·licituds fins al 31 de desembre o fins que s’esgotin els 30.000 € pressupostats. 

La convocatòria fa al·lusió al fet que es tractin d’activitats donades d’alta i hauran de complir com a mínim un dels requisits definits a les bases –han de ser activitats cooperativistes, que promocionin el talent i la creativitat, i que representin una complementarietat a l’oferta del barri. També han de reportar una aportació al valor afegit al mix comercial de la zona. 

L’ajut consisteix en oferir informació, orientació i assessorament tècnic i ajuts econòmics directes que seran a fons perdut per a l’establiment i l’inici de l’activitat, amb un import màxim de 3.500 euros per activitat. Els locals on s’implantin les noves activitats han de ser oberts al públic i ha de fer tres mesos que estan tancats sense activitat econòmica.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha declarat que “amb aquest programa es vol consolidar i revitalitzar l’oferta comercial dels barris més afectats per al crisi fomentant la implantació de noves activitats econòmiques i potenciant aquelles iniciatives emprenedores que aporten valor pel seu interès social, amb l’objectiu de recuperar l’obertura de locals tancats”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)