Notícies i comunicats

02/05/2017

Balanç de la cinquena edició del Festival Strenes

Els principals grups catalans estrenen a Girona i el públic respon millor que mai.

Ser el primer a viure l'estrena musical del teu artista preferit, en un ambient de nervis i emoció, on per l'artista també és un dia molt important, és la fórmula d'èxit que proposa Strenes des de fa cinc anys. Un 20% més de públic a la seva cinquena edició, demostra l'encert de la idea i la necessitat que existís un espai al mercat musical català on poder presentar els nous treballs i espectacles dels artistes catalans a la primera meitat de l'any. Una ràpida consolidació, poc habitual en el món de la música, que fan que es passi dels 9.000 espectadors a la primera edició, als 32.250 de la darrera.

e les 11.500 entrades que s'han posat a la venda, se n'ha venut un 89%, que significa 10.235 entrades. Cal destacar que, a diferència d'altres edicions, la venda anticipada ha estat molt més important i no hi ha hagut cap concert que hagi baixat del 65% d'ocupació. Això demostra la confiança del públic en la prescripció del festival Strenes, ja que no només s'han omplert els concerts dels artistes consolidats sinó que també s'han omplert els concerts dels artistes emergents.

Els 22.000 espectadors restants resulten del concert inaugural al terrat amb Txarango, els concerts gratuïts de la Festa Major d'Strenes a la Plaça Catalunya i dels concerts de grups emergents al Yeah Indie Club i als Jardins de la Mercè.

Haver pogut esponjar en el temps el festival, ha permès que no hi ha hagi hagut un col·lapse de programació com en altres edicions, sense perdre l'ambient de festival que proposa l'esdeveniment.

S'han viscut grans moments que segurament quedaran a la retina de molts espectadors però també a l'anecdotari dels diferents artistes programats pel festival.
S'han esgotat les entrades pels concerts de Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut, Paco Ibáñez, Judit Neddermann, Cesk Freixas i Miquel Abras.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)