Notícies i comunicats

02/03/2018

Crear el prototip d'una casa domòtica en només dotze hores és el repte de la cinquena edició del Hackathon Girona

L'Ajuntament de Girona col·labora en aquesta trobada anual de programadors i professionals relacionats amb Internet que tindrà lloc demà al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, col·labora un any més en el Hackathon Girona, la trobada anual de programadors i professionals relacionats amb Internet, que enguany arriba a la cinquena edició. La jornada tindrà lloc demà, dissabte 3 de març, de 8 a 22 h, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

 

La tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha manifestat que “l’Ajuntament, en l’àmbit de les seves polítiques d’impuls de l’activitat econòmica i les noves tecnologies, considera aquest esdeveniment una oportunitat més de donar suport a les noves generacions de creadors i emprenedors i de seguir posicionant la ciutat en l’àmbit de la innovació”.

 

L’objectiu del Hackathon és crear un projecte de forma conjunta mentre s’experimenta amb les últimes tecnologies de programació i desenvolupament. Aquest any, com a novetat, el projecte s’ha fet públic prèviament a l’inici de la jornada, mentre que en les darreres edicions havia estat sorpresa fins a última hora.

 

Enguany s’intentarà crear un prototip de casa domòtica en només 12 hores. El projecte constarà d’un cervell central capaç de rebre comandes per diferents vies (veu, aplicació al telèfon mòbil, etc.), que les distribuirà a diferents dispositius que realitzaran l’acció requerida (encendre el llum, posar música, aixecar les persianes…).

 

Els participants, que en edicions anteriors han arribat a la cinquantena, treballen de manera conjunta i col·laborativa en un sol projecte, un tret diferencial respecte a altres trobades de característiques similars, on els participants competeixen entre ells amb diferents projectes.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)