Notícies i comunicats

06/03/2018

L'Ajuntament de Girona inicia una campanya per implicar la ciutadania en el Pla estratègic de turisme

Els gironines i les gironines podran donar a conèixer opinions i suggeriments sobre l'activitat turística a la ciutat a través d'un formulari web.

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa la campanya “Digues la teva”, amb l’objectiu de captar les inquietuds i suggeriments de la ciutadania en relació amb l’activitat turística de la ciutat i les prioritats que l’han de regir. Concretament, la iniciativa s’ha engegat per implicar els gironins i les gironines en la redacció del Pla estratègic de turisme i, per fer-ho, s’ha habilitat un formulari en línia al qual es pot accedir des del web www.girona.cat/promocio

El qüestionari, que estarà operatiu fins al 15 de març, inclou diversos apartats per recollir l’opinió de la ciutadania sobre les actuacions clau i els reptes més importants a què ha de donar resposta al Pla, així com suggeriments sobre espais atractius i poc coneguts de la ciutat que podrien permetre diversificar les visites turístiques.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha manifestat que “des del primer moment la voluntat ha estat que el procés de construcció del pla estratègic de turisme sigui al més obert i participatiu possible i, per això, s’han prioritzat al màxim les eines de participació. Fins al moment, s’han realitzat diverses sessions de treball grupals i també moltes entrevistes en profunditat amb agents clau del sector turístic. Amb la campanya “Digues la teva”, es pretén fer un pas més i implicar activament tota la ciutadania per tal de recollir també la veu dels veïns i veïnes de la ciutat”.

El Pla Estratègic de Turisme de Girona té com a objectiu definir el model turístic de la ciutat per als propers anys i les accions a desenvolupar per assolir-los. Es tracta d’un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i està previst que quedi enllestit a finals de març. 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)