Notícies i comunicats

07/03/2018

Més de 30.000 espectadors assisteixen a la primera edició del Festival Internacional de Circ a Girona

S'ha assolit una ocupació del 100% en les funcions obertes al públic general.

Un total de 30.608 persones han assistit a la setena edició del Festival Internacional de Circ Elefant d’Or, la primera que s’ha celebrat a Girona. Aquesta xifra es divideix en els 22.060 espectadors que han gaudit de les deu funcions obertes al públic general -i que signifiquen una ocupació del 100% de l’aforament disponible en aquestes sessions- i els 8.540 nens i nenes que hi han participat en les sessions escolars.

 

Durant cinc dies, del 22 al 26 de febrer, s’han pogut veure 24 atraccions inèdites a Europa, que han comptat amb 88 artistes procedents de 18 països. A banda de la vessant artística, el festival ha mostrat enguany el seu compromís social oferint dues actuacions de circ en un geriàtric i a l’hospital Josep Trueta, a més de lliurar 450 entrades a preu zero destinades a col·lectius socials i fer donacions a Càritas i Xarop Clown.

 

“Estem molt satisfets amb l’èxit de la primera edició del festival a Girona pel retorn que ha significat per a la ciutat més enllà de l’aspecte econòmic. Primer, pel retorn social, ja que s’ha possibilitat que persones en situació de vulnerabilitat tinguessin l’oportunitat d’anar al circ. Segon, pel retorn que ha significat com a actor aglutinador dels agents del territori. Tercer, per posicionar el nostre territori i la nostra demarcació al costat de la marca de potència cultural de qualitat i excel·lència. I, quart, pel retorn clar de creació de nous públics, un dels reptes més importants que tenim en l’àmbit cultural a l’Ajuntament”, ha explicat l’alcaldessa Marta Madrenas, que ha afegit que “és evident que l’Ajuntament ha de continuar amb aquesta aposta” en el futur.

 

Pel que fa a l’impacte econòmic del festival en la ciutat i el territori, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha donat a conèixer les dades d’un estudi encarregat des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En aquest sentit, l’impacte econòmic del festival s’ha estimat en 1.458.863 euros. “La gent ha respost i això és un símbol que el festival és viu i que la gent vol que continuï”, ha subratllat Pere Vila.

 

El director del Festival i de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, ha agraït a la ciutat la seva aposta amb l’esdeveniment, ja que ha afirmat que “gràcies a Girona hem tornat a creure en nosaltres i en el projecte”.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)