Notícies i comunicats

07/03/2017

L'Ajuntament de Girona obre un parèntesi en la tramitació del Pla especial de la Devesa

El consistori treballarà per ampliar el consens social al voltant del futur del parc.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, han explicat aquesta tarda la voluntat del consistori d’obrir un parèntesi en la tramitació del Pla especial de la Devesa amb l’objectiu d’ampliar el consens social al voltant del futur del parc.

“Tot i que tenim les garanties d’aprovar amb àmplia majoria política el Pla especial de la Devesa, veiem que no estem en la posició d’un inequívoc consens social pel que fa al futur del parc. Per això, hem decidit rebaixar la tensió i prendre’ns el temps que faci falta per trobar les eines per aconseguir aquest consens necessari”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha afegit que “hem vist que havia arribat un moment que ens estàvem apartant de l’opinió que havia manifestat la ciutadania en el procés participatiu que es va fer el 2016 i del nostre criteri i el que volem és trobar un consens unànime davant d’un projecte que ha de ser un repte il•lusionant”.

Madrenas ha remarcat també que “no volem concebre la Devesa com un parc natural perquè no ho és. Volem que hi passin coses, que la gent se la faci seva i que en gaudeixi la ciutadania”, ha afegit.

El parèntesi en la tramitació administrativa del Pla permetrà accelerar les inversions de millora de l’Ajuntament de Girona previstes en diversos aspectes del parc. De fet, en les properes setmanes es preveu iniciar actuacions importants per a la Devesa com la reconversió de l’estadi de Fèlix Farró, la plantació de nous arbres o l’adequació del Camp de Mart.

“La setmana que ve es farà la plantació de divuit arbres que acabaran de perimetrar el Camp de Mart i a l’abril està previst transformar l’antic camp de futbol Fèlix Farró en una zona d’estada verda perquè la ciutadania en pugui gaudir”, ha explicat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre.

En el Ple del 13 de novembre del 2017 es va aprovar inicialment el Pla.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)