Notícies i comunicats

08/03/2018

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat de Catalunya commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

L'acte s'ha portat a terme aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han commemorat un any més de forma conjunta del Dia Internacional de les Dones. L’acte, que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, i altres autoritats, representants d’entitats i ciutadania a títol individual.

L’acte ha començat amb la conferència “Girona a l’esguard de les dones”, a càrrec de la llicenciada en Història de l’Art Olga Taravilla. A continuació, s’ha projectat el vídeo resum de la campanya “8 dies, 8 mirades”, elaborat des de l’Ajuntament de Girona per reivindicar la figura de la dona en diferents àmbits socials i laborals.

La lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha tancat la commemoració. La declaració, elaborada per la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, se centra enguany en la reinvidicació de la igualtat efectiva entre homes i dones.

NOTA: Us enviem, adjunts, el manifest del Dia Internacional de les Dones i una imatge de l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones. D’esquerra a dreta: Fina Surina, Pere Vila i Marta Madrenas. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)