Notícies i comunicats

09/03/2018

Girona es promociona per segon any consecutiu a l'Expo Sports Outdoor de Barcelona

Es tracta d'una de les fires esportives de referència en l'àmbit estatal.

Girona serà present avui i demà, per segon any consecutiu, a l’Expo Sports Outdoor de Barcelona. Es tracta de la fira esportiva de referència en l’àmbit estatal i una de les principals d’Europa, amb més 200 expositors i una previsió de 70.000 visitants d’arreu del món interessats a conèixer l’oferta del sector de l’àmbit del running, el trail, el triatló i el ciclisme. La fira es porta a terme de forma paral·lela a la Zurich Marató de Barcelona.

Durant aquests dies, Girona presentarà l’oferta esportiva de la ciutat, fent especial èmfasi en les possibilitats que ofereix en la vessant del running així com en disciplines esportives directament vinculades, sobretot ciclisme i triatló. També es farà difusió de les empreses vinculades al segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE), el calendari anual d’esdeveniments, els allotjaments per a esportistes i els atractius complementaris que ofereix la ciutat. La presència en aquesta fira servirà per donar a conèixer algunes de les principals curses del 2018, com la Mitja Marató Ciutat de Girona, i esdeveniments com la segona edició de la Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show, l’activitat esportiva més destacada i amb més projecció internacional que se celebrarà a la ciutat de Girona aquest 2018.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha apuntat que “les polítiques turístiques de la ciutat tenen com a objectiu consolidar Girona com una destinació turística on l’excel•lència i la qualitat siguin els trets que continuïn aportant valor diferencial a la nostra ciutat. És en aquest sentit que s’està fent una clara aposta per posicionar-nos com un referent en turisme esportiu, un producte que atrau un turisme de qualitat i que permet alhora fomentar la desestacionalització turística a la ciutat i dinamitzar els sector econòmics vinculats. La participació en accions promocionals com l’Expo Sports Outdtoor suposen una plataforma per donar a conèixer Girona en l’àmbit del turisme esportiu i obrir-nos a aquest mercat turístic amb tant potencial per la ciutat ”.

Girona va obtenir l’any 2015 el segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE), un reconeixement que atorga l’Agència Catalana de Turisme a aquelles destinacions que presenten una oferta de recursos i serveis adaptats als turistes que tenen com a principal motivació del seu viatge la pràctica de l’esport. El pla d’actuació de la DTE inclou diferents tipologies d’accions promocionals que tenen com a objectiu situar Girona en el mapa de destinacions turístiques esportives en l’àmbit mundial.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)