Notícies i comunicats

09/03/2018

El Rally Costa Brava torna a Girona els propers 16 i 17 de març

La ciutat es convertirà en el centre neuràlgic de la prova per setè any consecutiu.

Girona es convertirà en la capital del motor de Catalunya els propers 16 i 17 de març. La 66a edició del Rally Moritz Costa Brava tornarà a tenir la ciutat com a centre neuràlgic. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el representant territorial de l’Esport, Josep Pujols, i el president del Club RallyClassics, Àlex Romaní, n’han explicat el detalls aquest matí.

La sortida de la primera etapa es farà a les 18 h del divendres 16 de març des del parc tancat de la Copa i, després de fer una ruta per trams entre Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Osor i Els Àngels, els vehicles tornaran a Girona cap a les 22.15 h. La segona etapa començarà a les 8 h del dissabte 17 de març i es preveu que els participants comencin a arribar al voltant de les 19 h a la ciutat. El recorregut d’aquesta segona jornada passarà per Osor, Collsaplana, Grions i Cladells. A banda del parc tancat de la Copa, el Rally s’ubicarà també a l’avinguda de Ramon Folch, on hi haurà el podi; al parc de Domeny, on hi haurà la zona d’assistència, i al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, on es faran les verificacions. La prova comptarà amb tres categories: velocitat, legend (exhibició) i regularitat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que se sent “orgullosa”, com a màxima representant de la ciutat, que Girona aculli, per setè any consecutiu, aquest esdeveniment i que “exerceixi el rol de capitalitat en l’àmbit esportiu i del motor a les comarques gironines”, una demarcació que sempre ha mostrat “un gran reconeixement i participació de la ciutadania davant de les activitats relacionades amb el món del motor”. “A més, és un valor afegit per a tots unir la marca de la ciutat de Girona amb la de la Costa Brava i generar complicitats per fer el territori més potent”, ha afegit.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha remarcat que el Rally és un “segell de qualitat” que permet, entre altres coses, “descobrir gran part del que ofereix el nostre territori, més enllà del que es podria mostrar en un catàleg”. En la mateixa línia, el representant territorial de l’Esport, Pep Pujols, ha afirmat que l’esdeveniment permet projectar “Catalunya al món” alhora que fa “promoció del turisme esportiu del territori”.

Es preveu una de les edicions més nombroses pel que fa a participants, ja que hi ha un total de 172 equips inscrits i, entre aquests, noms de referència en l’àmbit del motor com Jari Latvala, ‘Lucky’ Battistolli, Valter C. Jensen, Antonio Parisi, Toni Carello o Lino i Andrea Zanussi El president del Club RallyClassics i director de la prova, Àlex Romaní, ha explicat que, dels més de 170 equips que participaran al Rally, 70 són estrangers i que provenen de 18 països diferents.

El Rally Costa Brava, organitzat per RallyClassics, forma part dels esdeveniments inclosos dins el segell de Destinació de Turisme Esportiu de Girona. Es tracta del ral•li més antic de l’Estat espanyol i és la competició que obre el calendari del Campionat d’Europa d’Històrics en velocitat. En aquesta especialitat, també puntua per als campionats de Catalunya i d’Espanya. Pel que fa a la categoria de regularitat, la prova és puntuable per als campionats de Catalunya i d’Espanya en les modalitats Sport i Súper Sport. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)