Notícies i comunicats

16/03/2018

L'Ajuntament de Girona cedeix un terreny a Mas Xirgu a l'Agility Club Girona

L'associació es compromet a portar a terme activitats i campanyes per sensibilitzar la ciutadania pel que fa a la tinença cívica i responsable dels animals de companyia.

L’Ajuntament de Girona cedirà a l’Agility Club Girona un terreny a la zona de Mas Xirgu perquè pugui desenvolupar-hi les seves activitats. Aquest és el punt principal del conveni que han establert el consistori i l’entitat i que avui s’ha aprovat per Junta de Govern Local.

 

Amb aquest acord, l’Agility es compromet a adequar l’espai i retirar les instal·lacions d’agility que actualment tenen ubicades a la zona del Camp de Mart de la Devesa en un termini màxim de dos mesos.

 

En el marc del conveni, l’Ajuntament cedirà de manera temporal, amb caràcter excepcional i precari, un terreny situat al número 42 del carrer de Can Pau Birol a l’entitat Agility Club Girona. A canvi, l’associació es farà càrrec de l’adequació de l’espai (de 2.415 metres quadrats) amb la construcció d’un tancat perimetral i la instal·lació dels serveis bàsics.

 

A més, l’Agility Club Girona es compromet a desenvolupar un programa d’activitats i campanyes amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania pel que fa a la tinença cívica i responsable dels animals de companyia, especialment en relació amb la identificació i el cens dels animals, el foment de les esterilitzacions o la recollida d’excrements. També col·laboraran directament amb el centre d’acollida d’animals de Girona per fomentar les adopcions dels animals de companyia i oferiran assessorament per millorar la convivència i el comportament dels gossos conflictius i, en especial, dels potencialment perillosos.

 

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha destacat que “l’entitat cooperi amb l’Ajuntament per sensibilitzar la ciutadania en matèria de cura, compromís i responsabilitat amb els animals de companyia, un dels nostres objectius principals pel que fa a la tinença de gossos per millorar la convivència a la ciutat”.

 

Es planten 18 arbres al Camp de Mart

 

El trasllat de les instal·lacions de l’Agility de la Devesa a Mas Xirgu suposarà un canvi important en la fesomia del Camp de Mart del parc. Prèviament a aquesta actuació, avui han començat a plantar-se 18 nous arbres al mateix Camp de Mart que han de servir per perimetrar l’espai i començar a transformar la zona.

 

“Tal com vam explicar recentment, la nostra voluntat és passar del pla al projecte a la Devesa i les actuacions al Camp de Mart formen part d’aquesta primera fase de les accions previstes per adequar i millorar els espais del parc”, ha explicat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)