Notícies i comunicats

19/03/2018

La Setmana de la Rumba Catalana fa un pas endavant i es reconverteix en la Rumbesca

Girona serà la seu de l'esdeveniment del 3 al 6 de maig i s'han programat actuacions a sis barris de la ciutat. La candidatura de la rumba catalana com a patrimoni immaterial de la UNESCO comença una campanya digital d'adhesions.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard-Sans, i el director de l’Escola de Música Moderna de Girona, David Coll, van presentar divendres al matí la Rumbesca, que tindrà lloc a Girona del 3 al 6 de maig. En total s’han programat nou activitats que es portaran a terme en sis barris de la ciutat (Taialà, Domeny, Germans Sàbat, Santa Eugènia, Vila-roja i Pla de Palau) i als municipis veïns de Quart, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter.

Alguns dels noms que passaran per aquesta primera edició de la Rumbesca són Joan Garriga, Arrels de Gràcia, El Muchacho y Los Sobrinos i El Cigarrito de Después. També s’ha de destacar el Rumbòdrom, concebut com un espai familiar de la rumba, que es portarà a terme el 5 de maig a la tarda al parc de Migdia i que comptarà amb diverses actuacions, entre les quals la de l’Orquestra Rumbesca, una producció pròpia de l’esdeveniment. Cal ressaltar també els tallers de caixa rumbera, de guitarra rumbera i d’acordió diatònic que es faran a l’Espai Marfà.

“Hi ha una sèrie de valors socials i de cohesió extraordinaris que es poden reconèixer a la rumba i que ajuden a acostar cultures i persones. A més, és una eina que a Girona ens pot ajudar a connectar i a apropar la cultura als més joves”, va subratllar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

La Rumbesca és l’evolució de la Setmana de la Rumba Catalana deu anys després del seu naixement. Malgrat que es manté la coorganització entre Girona i Perpinyà i l’estratègia compartida de posar en valor i difondre la cultura de la rumba catalana, aquesta primera Rumbesca vol fer un pas més enllà. En aquest sentit, a banda de plataforma d’exhibició i de difusió sociocultural, vol esdevenir el punt central i l’aparador d’un projecte més ampli per generar recursos educatius sobre la rumba catalana entesa com a patrimoni universal comú a l’Espai Català Transfronterer.

Un dels propòsits de la Rumbesca és esdevenir una eina de suport a la candidatura de la rumba catalana com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. Per aquest motiu, la presentació de l’esdeveniment del divendres al matí ha servit també per donar el tret de sortida a la campanya digital d’adhesions a la candidatura, que es poden fer tant de forma individual com collectiva.

Podeu consultar més informació sobre la candidatura al web candidaturarumba.eu  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)