Notícies i comunicats

22/03/2018

L'Ajuntament de Girona serà present al Comitè Ad Honorem de la Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos

És la primera vegada que l'organització designa un professional no americà per formar part del comitè.

L’Ajuntament de Girona serà present al Comitè Ad Honorem de la Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos (RADI). Concretament, el 15 de febrer es va formalitzar la designació del cap de la secció de Gestió Documental i Arxiu del consistori, Lluís-Esteve Casellas, com a membre del Comitè, a proposta de la delegació del Perú i amb el suport de l’Urugai i Xile. És la primera vegada que RADI designa un professional no americà per formar part del Comitè.

L’objectiu del RADI, creat el 1998, és la cooperació entre els arxius de les cancelleries dels països iberoamericans. Les principals accions que porta a terme se centren en la modernització dels arxius, l’aplicació homogènia de normes internacionals, la promoció de la investigació arxivística i, també, la formació i la capacitació professional. L’objectiu del Comitè Ad Honorem és l’assessorament tècnic en la valoració dels projectes que opten a finançament de la RADI.

La participació al Comitè Ad Honorem s’emmarca en la projecció i cooperació internacional portada a terme des de fa anys per l’Ajuntament de Girona, a través del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions, i, com a tal, és una col·laboració tècnica i professional desinteressada i no remunerada amb una durada màxima de tres anys.

Per a més informació podeu consultar el web de la Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos (RADI)

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)