Notícies i comunicats

23/03/2018

L'Ajuntament de Girona adjudica el nou servei de recollida i manteniment d'animals de companyia de la ciutat

Les instal·lacions del nucli zoològic La Devesa, ubicades a la zona del parc de Domeny, substituiran l'espai de Mas Xirgu com a centre d'allotjament i custòdia de gossos, gats i fures abandonats i perduts a partir de l'1 d'abril.

Les instal·lacions del nucli zoològic La Devesa, ubicades a la zona del parc de Domeny, oferiran el servei de recollida i manteniment d’animals de companyia de Girona a partir de l’1 d’abril. D’aquesta manera, el centre d’acollida d’animals de Mas Xirgu deixarà d’estar operatiu com a tal aquest mateix cap de setmana.

 

El nou servei inclourà tant la recollida i el trasllat dels animals de companyia (principalment gossos, gats i fures) abandonats, perduts o ferits com el seu manteniment, allotjament, cures, desparasitació i manutenció fins que siguin recuperats pels seus propietaris o siguin adoptats. També es farà càrrec de la recollida i gestió dels animals morts.

 

Les noves instal·lacions disposaran de places per a 25 animals i comptaran amb un centre complementari a Albons, a menys de 40 km de Girona, amb 50 places més, en cas de ser necessari. L’espai estarà vigilat 24 hores al dia els 365 dies de l’any i tindrà un horari mínim d’atenció al públic d’11 a 14 h de dilluns a diumenges i de 16 a 18 h de dilluns a divendres.

 

Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, “l’objectiu és oferir un servei de qualitat amb les millors condicions tant per als animals com per als propietaris, en cas de pèrdua”. El regidor ha remarcat també que el nou contracte “inclou un punt important per promoure i sensibilitzar la ciutadania al voltant de l’adopció i la cura d’animals de companyia”.

 

L’adjudicació del contracte s’ha fet per un import de 100.000 euros (IVA exclòs) i una durada de dos anys, amb possibilitat de pròrroga de dos anys més. La durada de la pròrroga està condicionada a la data en què el Consell Comarcal del Gironès o algun altre ens supramunicipal assumeixi la gestió del servei de recollida i manteniment d’animals de companyia de la ciutat.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)