Notícies i comunicats

29/03/2018

L'Espai Marfà obre dues convocatòries musicals aquest mes d'abril

Del 3 al 27 d'abril es podran presentar les sol·licituds per actuar al Viu21Música – Dia de la Música a Girona i per formar part del Programa d'acompanyament artístic 2018.

L’Espai Marfà obrirà dues convocatòries per a músics professionals i amateurs aquest mes d’abril. Concretament, del 3 al 27 d’abril es podran presentar les sol·licituds per actuar al Viu21Música – Dia de la Música a Girona, per un costat, i per formar part del Programa d’acompanyament artístic 2018, per l’altre.

 

Pel que fa al Viu21Música, s’organitza un any més des de l’Ajuntament de Girona per celebrar el Dia Internacional de la Música a la ciutat. El Dia de la Música és una activitat que vol posar en relleu els valors culturals, educatius i socials de la pràctica de la música i està especialment dirigit a músics i grups amateurs. En la passada edició, 58 formacions de tots els estils musicals van participar a la convocatòria.

 

La convocatòria, adreçada a grups i solistes de qualsevol estil musical que es vulguin inscriure i portar la seva música als carrers de la ciutat. A causa de l’alta participació de les edicions anteriors es prioritzaran els grups amb membres residents a Girona i es tindrà en compte -com és habitual- l’ordre d’inscripció de les sol·licituds.

 

A les formacions seleccionades se’ls facilitaran escenaris sonoritzats perquè puguin actuar amb unes bones condicions tècniques. Els interessats i interessades a prendre part en aquesta convocatòria s’hi poden inscriure a través del web: www.girona.cat/viu21musica

 

En paral·lel, l’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música del Gironès, obre la tercera edició del Programa d’acompanyament artístic. Un grup de música no sols ha de tenir una bona proposta artística sinó que a més ha de tenir els coneixements per fer-la créixer i participar del seu desenvolupament. Més enllà dels aspectes artístics, hi ha un sector i entorn professional que cal conèixer per tal de desenvolupar una carrera artística amb èxit. L’acompanyament i la capacitació és necessària tant per als artistes emergents com per a músics professionals o en vies de professionalització que necessiten revisar esquemes per adaptar-se al funcionament d’un sector en continua evolució.

 

Els grups seleccionats per la convocatòria 2018 del programa d’acompanyament de l’Espai Marfà esdevindran grups residents i, de comú acord amb tècnics de l’Espai Marfà i la Casa de la Música del Gironès, establiran el contingut del programa d’accions a realitzar. Cadascuna de les accions comptarà amb l’assessorament de professionals del sector que capacitaran als participants amb eines que ajudaran a millorar la gestió de les seves carreres artístiques. També es posarà a disposició dels grups seleccionats els recursos disponibles a l’Espai Marfà (bucs d’assaig i sala d’actes) i de la Casa de la Música del Gironès (Sala La Mirona).

 

Els grups que han passat pel Programa d’acompanyament artístic en edicions anteriors són Les Anxovetes, Clave de Sur i BigBlack Rhino (curs 2016-2017) i Biflats, Howlin’ Dogs i David Mauricio (curs 2017-2018).

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)