Notícies i comunicats

09/04/2018

L'Ajuntament de Girona encarrega l'estudi inicial per definir el Pacte Local d'Habitatge de Girona

El consistori ha començat els tràmits per a la redacció de l'anàlisi i la diagnosi de la situació actual de l'habitatge a la ciutat.

L’Ajuntament de Girona encarregarà en les properes setmanes la redacció de l’anàlisi i la diagnosi de la situació de l’habitatge a la ciutat. Aquest és el punt de partida, i un pas necessari, per a la definició del Pacte Local d’Habitatge 2019-2029. Es preveu que l’estudi estigui redactat aquest estiu, i avui s’ha aprovat per Junta de Govern iniciar el procés de contractació d’una persona per tirar-lo endavant.

 

El Pacte Local d’Habitatge ha de determinar les línies d'actuació a nivell municipal per assolir l’objectiu d'un accés universal a l'habitatge. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “l’accés a ’habitatge és un dels reptes més importants que tenim ara a la ciutat, per això prioritzem la redacció d’aquest Pacte Local que ens ha de permetre tenir totes les dades que necessitem per planificar les polítiques de futur per als propers deu anys en aquest àmbit, i amb l’objectiu de garantir l’accés universal a l’habitatge dels ciutadans i ciutadanes de Girona”.

 

Malgrat que s’externalitzarà la redacció dels treballs, la coordinació del treball es farà des del mateix consistori, concretament des de la Regidoria de la UMAT, Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors. El treball inclourà l’anàlisi de l’estructura territorial de l’àrea urbana, el parc d’habitatges existents, el tipus d’ús dels habitatges i el seu règim de tinença (propietat o lloguer), el planejament, les projeccions de població, el mercat de l’habitatge i els recursos i instruments munciipals, entre altres.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)