Notícies i comunicats

04/10/2018

L'Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers de butxaca reutilizables per evitar que es llencin les burilles a terra

El material es començarà a repartir el mes de novembre a diversos equipaments municipals.

L’Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes de novembre. L’objectiu d’aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles al terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

“El nostre objectiu és treballar per tenir la ciutat neta i ben cuidada, però necessitem la col·laboració ciutadana per portar-ho a terme. Per això, volem implicar les persones fumadores, en aquest cas, per aconseguir que no es llencin les restes de les cigarretes a la via pública”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Els cendrers s’han fet de material termoplàstic (EVA) i alumini, es poden reutilitzar i són de butxaca, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n’han editat 12.500 de color blau i 12.500 de color groc.

Campanya de “No més burilles a terra Girona” aquest dissabte

En paral·lel amb la iniciativa que impulsa l’Ajuntament, la plataforma social i ambiental “No més burilles a terra Girona” ha organitzat per aquest dissabte, dia 6 d’octubre, una “burillató”, és a dir, una recollida col·lectiva de burilles del terra dels carrers de Girona. L’activitat es portarà a terme de les 11.45 h a les 13 h i començarà al pont de Pedra.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)