Notícies i comunicats

04/10/2018

Inicien els Projectes Singulars a la ciutat de Girona

El passat 27 de setembre va tenir lloc la presentació d'inici de curs al Servei Municipal d'Ocupació on els/les participants van conèixer les instal·lacions del servei i els recursos formatius i laborals adreçats a joves.

En aquesta edició 2018-2019 participen 110 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres INS Montilivi, INS Santiago Sobrequés i Vidal, INS Narcís Xifra i Masmitjà, INS Jaume Vicens Vives, INS Carles Rahola i Llorens, INS Santa Eugènia, INS Ermessenda de Girona, Escola Bell-lloc del Pla, Escola La Salle, Escola Maristes Girona i FEDAC-Sant Narcís.

Els Projectes Singulars són una de les modalitats dels programes de diversificació curricular a secundària que tenen com a finalitat la millora de l’atenció a la diversitat de l’alumnat de segon cicle d’ESO (3r i 4t) amb edat entre 15 i 16 anys en risc de fracàs escolar.

Aquests programes es duen a terme mitjançant un conveni establert entre l’Ajuntament de Girona, el Departament d’Ensenyament i els centres de secundària de la ciutat.

Els centres participants tenen un projecte singular propi, d’adaptació curricular individualitzada, per tal que els/les alumnes de segon cicle d’ESO, puguin compartir la seva escolaritat ordinària amb altres activitats fora del centre (fins el 40% de l’horari lectiu).

L’acció de l’Ajuntament es centra en donar sortida a l’activitat pràctica que comporta part de l’adaptació curricular en diferents serveis i equipaments municipals o empreses privades de la ciutat.

Els objectius que es volen aconseguir en el Programa són augmentar el rendiment escolar i assolir el Graduat d’Educació Secundària (GES) i motivar l’aprenentatge i l’interès per un ofici o professió. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)