Notícies i comunicats

09/10/2018

L'Ajuntament de Girona rep els defensors dels drets humans Ahmed Ali i Margarita Pineda

La visita s'emmarca dins del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i el regidor de Cooperació del consistori, Cristòbal Sánchez, han rebut aquest migdia els defensors dels drets humans Ahmed Ali i Margarita Pineda. Aquesta visita s’emmarca dins del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Ali i Pineda participaran aquesta tarda, a partir de les 16 h, en dues conferències a la Universitat de Girona (UdG) per explicar la seva experiència. Ahmed Ali ho farà a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres i Turisme, en una xerrada que estarà moderada per la catedràtica de Comunicació de la UdG Carme Echazarreta. Margarita Pineda participarà en una conferència a la Facultat de Ciències de la UdG. A continuació, es trobaran amb diferents entitats i parlaran de la seva trajectòria. A les 19 h, Ahmed Ali i Margarita Pineda participaran en un acte obert al públic a l’Estació Espai Jove.

Girona forma part del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans des de fa quatre anys. Aquesta iniciativa, nascuda ara fa sis anys, té com a objectiu donar veu a la tasca de persones compromeses amb els drets humans d’arreu del món.

El fotoperiodista egipci Ahmed Ali va ser condemnat a 25 anys de presó al seu país i actualment està exiliat a Madrid, acollit per un programa de protecció temporal per a defensors de drets humans d’Amnistia Internacional. Ahmed Ali va arribar l’abril del 2016 a l’Estat espanyol fugint de la sentència. Segons el Committee to Protect Journalistes, un total de 25 periodistes van ser detinguts l’any passat a Egipte.

L’hondurenya Margarita Pineda és membre del Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH). És una destacada defensora dels béns comuns, dels territoris i dels drets humans de les dones.

NOTA: Imatge de la recepció. D’esquerra a dreta, el periodista mexicà Daniel Nava, Margarita Pineda, el regidor Cristòbal Sánchez, el vicealcalde Eduard Berloso, Ahmed Ali i la defensora dels drets humans mexicana Karen Izolda Taxilaga. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)