Notícies i comunicats

11/01/2019

L'Ajuntament de Girona reorganitza el servei de la Policia Municipal per fer front a les jubilacions anticipades

El consistori preveu incorporar 12 agents des d'ara fins al juny i ja ha iniciat el procés per cobrir les 14 jubilacions previstes enguany.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i l’inspector de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, han presentat aquest matí el Pla de reorganització dels efectius de la Policia Municipal arran del decret de jubilació anticipada impulsat pel govern espanyol. Fins a catorze agents han sol•licitat ja la jubilació i podrien fer-ho cinc membres del cos policial més durant el què queda d’any.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que “des del govern de l’Estat no ens han deixat marge per aplicar progressivitat en les jubilacions, i ara la prioritat de l’Ajuntament és garantir la seguretat de la ciutadania i donar la informació necessària als gironins i gironines davant d’un tema que preocupa”, alhora que ha remarcat que “en cap cas els canvis aniran en detriment del servei de la policia de proximitat als barris, perquè aquesta per nosaltres és una línia vermella”.

Per donar resposta a la reducció del nombre d’agents de la Policia Municipal, l’Ajuntament de Girona compta amb cinc noves places de policia que s’incorporaran al cos el mes de juny i preveu comptar amb set agents més durant les properes setmanes. A més, el consistori ja ha iniciat els tràmits administratius per cobrir les catorze jubilacions d’aquest any, un procés que hauria d’acabar a principis d’estiu com a molt tard.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “l’impacte de la nova llei de l’Estat espanyol serà menor a Girona gràcies a la preocupació que tenim per la seguretat i a la previsió del govern, que ja havia planificat ampliar el cos policial”.

Mentrestant, es reorganitzaran algunes funcions menors de la Policia Municipal com ara el servei de comunicació propi del cos o els recursos educatius que oferien els agents. Per contra, la policia local comptarà durant els propers mesos amb la col•laboració dels Mossos d’Esquadra, que faran més patrullatge al carrer, i amb la opció de plantejar millores del servei. “Es tracta d’un repte però, alhora, d’una oportunitat. És el moment de rejovenir la plantilla i de potenciar el paper de la policia de proximitat tan bon punt els nous agents s’incorporin al cos”, ha dit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)