Notícies i comunicats

01/02/2019

El projecte de les indústries culturals i creatives de Girona incorpora el personal tècnic que cobrirà les deu places del programa

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, Glòria Plana Yanes, els ha rebut aquest migdia.

El projecte de les indústries culturals i creatives de Girona inicia avui una nova fase amb la incorporació en plantilla de deu persones que s’encarregaran d’impulsar, donar visibilitat i cohesionar el sector de la cultura al territori. El seu objectiu serà el de convertir el sector de les indústries culturals i creatives en un dels principals eixos d’especialització econòmica del territori.

El personal tècnic contractat per gestionar aquest Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) s’organitzarà responent als àmbits que emmarquen el programa.

Concretament, les places que avui s’han cobert són les de direcció de l’oficina de gestió i foment de les arts; de coordinació del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT); de coordinació dels projectes d’àmbit musical; de gestió de la creació d’una eina TIC transversal; de gestió de l’actuació, creació i captació de públics en els àmbits cultural, artístic i creatiu; de coordinació de l’actuació transversal dels diferents àmbits artístics; de coordinació del projecte de foment de l’àmbit cinematogràfic i audiovisual; de gestió del banc d’equipament especialitzat i laboratoris; de coordinació de la prova pilot de creadors d’itineraris d’experimentació innovadora del patrimoni, i d’auxiliar de suport a la gestió i custòdia dels diferents espais.

Provisionalment, el Centre Cultural La Mercè acollirà el nou espai de foment de les indústries creatives fins que no es facin les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antic Cinema Modern que, en un futur pròxim, ha d’esdevenir un centre pioner i dinamitzador de les indústries culturals i creatives de la ciutat i de tot el territori.

El projecte d’indústries cultural i creatives a Girona té un import de 3.700.000 euros, dels quals la meitat es financen amb fons FEDER, una quarta part amb una subvenció de la Diputació de Girona i la quarta part restant amb fons propis de l’Ajuntament. El projecte d’indústries culturals i creatives a la ciutat està inclòs dins de les subvencions del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT). 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)