Notícies i comunicats

18/01/2019

Detenen una persona per un delicte contra la salut pública

La detenció suposa el comís de substàncies estupefaents més gran que ha fet la gossa Lola.

La Policia Municipal de Girona va detenir ahir a la tarda, Naziha A. de 21 anys, de nacionalitat marroquina i veïna d’Olite (Navarra), com a presumpte autora d’un delicte contra la salut pública.

En el decurs de la patrulla ordinària de seguretat ciutadana per la terminal d’autobusos de Girona, la Lola, la gossa de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona, va assenyalar l’equipatge una noia jove que esperava a l’andana per agafar un autobús amb destinació a Cadaqués.

Tot seguit, els policies van identificar la jove i li van demanar que obrís la maleta. En obrir-la es va posar al descobert un seguit de paquets embolcallats amb plàstic a través del qual es veia una substància compacta de color marró.

Davant la sospita que es trobaven davant un delicte de tràfic de drogues, els agents van comissar els paquets i van fer les comprovacions per determinar de quin tipus de substància es tractava.

De resultes de les comprovacions, es va determinar que es tractava de haixix i que el pes total de la substància comissada era de 15kg. El valor d’aquesta droga al mercat podria superar els 25.000€. Es tracta del comís de substàncies estupefaents més gran que ha fet la gossa Lola.

Per aquest motiu, la Policia Municipal va detenir la jove, de qui no consten antecedents, per un delicte contra la salut pública. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)