Notícies i comunicats

24/01/2019

L'Escola Municipal d'Humanitats de Girona i la Casa de Cultura presenten una nova edició del cicle Filosofia i literatura

Després de dues edicions que van gaudir d'una acollida formidable es presenta una nova edició coordinada pel doctor en filosofia Oriol Ponsatí-Murlà.

Per tercer any consecutiu l’Escola Municipal d’Humanitats i la Casa de Cultura de Girona presenten el cicle de conferències Filosofia i literatura que proposa una lectura de les grans pàgines de la literatura universal amb ulleres filosòfiques, perquè és innegable que, més enllà d’una lectura estrictament literària, sovint una novel•la o un poema ens ofereixen una magnífica ocasió per reflexionar sobre els mateixos temes que han ocupat la filosofia durant vint-i-cinc segles.
El cicle, que consta de vuit sessions, fa un recorregut per grans obres de gèneres diversos com Èdip Rei de Sòfocles, Orlando de Virginia Woolf, El nebot de Rameau de Denis Diderot, Bouvard i Pécuchet de Gustave Flauvert, Un, ningú i cent mil de Luigi Pirandello, Meditacions de Marc Aureli, Cims borrascosos d’Emily Brontë i Austerlitz de W. G. Sebald.

A les conferències hi participaran Josep M. Esquirol, filòsof i professor a la UB; Teresa Forcades, doctora en teologia i doctora en salut pública, especialista en medicina interna; Marina Garcés, filòsofa, assagista i professora a la Universitat de Saragossa; Jordi Llovet, crític de literatura, filòsof, assagista i catedràtic de la literatura i literatura cultural; Oriol Ponsatí-Murlà, doctor en filosofia, editor, traductor i rapsode; Ramon Alcoberro, doctor en filosofia i diplomat en teologia; Victoria Cirlot, catedràtica de filologia romànica i directora de l’Institut Universitari de Cultura de la UPF i Fina Birulés, professora de filosofia a la UB, investigadora d’ADHUC, Centre de Recerca, Teoria, Gènere, Sexualitat i directora del Seminari Filosofia i Gènere.
La Casa de Cultura i l’Escola Municipal d’Humanitats s’uneixen de nou per crear un programa conjunt, amb la coordinació d’Oriol Ponsatí-Murlà. Les xerrades s’iniciaran a la Casa de Cultura de Girona, del 21 de gener a l’11 de febrer, i continuen a l’Escola Municipal d’Humanitats, del 18 de febrer a l’11 de març.
La inscripció gratuïta s’ha de realitzar enviant un correu electrònic a emhu@ajgirona.cat amb el nom, el número de persones que assistiran i el títol i dia de l’activitat/s. Un cop finalitzat el cicle l’organització us convidarà a respondre una enquesta de valoració de l’activitat. Per qüestions informatives i d’aforament es recomana fer la inscripció prèvia per reservar la plaça.

PROGRAMA

Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 19.00 h a la Casa de Cultura de Girona
Sòfocles. Èdip Rei: sense complexos amb Josep M. Esquirol

Dilluns, 28 de gener de 2019 a les 19.00 h a la Casa de Cultura de Girona
Virgina Woolf. Orlando. Androginitat o plenitud en la feminitat? amb Teresa Forcades

Dilluns, 4 de febrer de 2019 a les 19.00 h a la Casa de Cultura de Girona
Denis Diderot. El nebot de Rameau, o la paròdia de l’enciclopedisme amb Marina Garcés

Dilluns, 11 de febrer de 2019 a les 19.00 h a la Casa de Cultura de Girona
Gustave Flaubert. Bouvard i Pécuchet, o la culminació de l’enciclopedisme amb Jordi Llovet

Dilluns, 18 de febrer de 2019 a les 19.00 al Centre Cultura La Mercè
Luigi Pirandello. Un, ningú i cent mil. Qui sap si soc qui em penso que soc? amb Oriol Ponsatí-Murlà

Dilluns, 25 de febrer de 2019 a les 19.00 al Centre Cultura La Mercè
Marc Aureli: Meditacions: pensar el poder i la melancolia amb Ramon Alcoberro

Dilluns, 4 de març de 2019 a les 19.00 al Centre Cultura La Mercè
Emily Brontë. Cims borrascosos, o el problema del mal amb Victoria Cirlot

Dilluns, 11 de març de 2019 a les 19.00 al Centre Cultura La Mercè
W. G. Sebald. Austerlitz. Les ribes del temps amb Fina Birulés

 

 


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)