Notícies i comunicats

25/01/2019

El Bòlit porta a Girona "Les imatges eco" d'Isaki Lacuesta i estrena dues obres inèdites del cineasta gironí

La inauguració de l'exposició, part de la qual es va poder veure al Centre Pompidou de París a finals del 2018, s'ha fet aquesta tarda al Bòlit_Pou Rodó. S'incorporen a la mostra les peces "La tercera cara de la lluna", feta especialment per a la capella de Sant Nicolau, i "Lunaby", dedicada a la seva filla.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha inaugurat aquesta tarda l’exposició “Les imatges eco”, del cineasta gironí Isaki Lacuesta. La mostra, que es pot veure als tres espais del Bòlit, Centre d’Art Contemporani a la ciutat, permetrà gaudir a Girona de la retrospectiva que es va estrenar al Centre Pompidou de París el passat novembre. A més, s’incorporen a la installació dues peces inèdites del director que s’estrenen a Girona: La tercera cara de la lluna i Lunaby.

A l’acte d’aquesta tarda, que ha tingut lloc al Bòlit_Pou Rodó, hi ha assistit també el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la directora general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Ponsa; l’artista Pep Admetlla; el mateix Isaki Lacuesta, i la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i comissària de l’exposició, Carme Sais.

“A Girona apostem per la creativitat i l'exportació del talent, i ens enorgulleix que la ciutat s'internacionalitzi a través de la cultura. L’artista Isaki Lacuesta és un clar exemple d’aquest objectiu, d’un talent gironí que és reconegut mundialment i que posa la ciutat com a referent”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

“Les imatges eco” la conformen una trilogia d’obres, una per a cadascun dels espais del Bòlit, i és el resultat de diferents col·laboracions amb altres creadors. Dues de les produccions, Les imatges eco i Els films dobles, són coproduccions amb el Departament de Cultura de la Generalitat, amb l’Institut Ramon Llull i amb el Centre Pompidou, que ja en va acollir una retrospectiva durant el passat any 2018.

El tercer projecte el formen dues peces més, la videoinstal·lació La tercera cara de la Lluna, que Lacuesta ha creat especialment per a la capella de Sant Nicolau en col·laboració amb l'escultor gironí Pep Admetlla, i Lunaby, un videopoema dedicat a la Luna, la filla del cineasta. El projecte compta també amb la col•laboració de l’Arts Santa Mònica, on s’exhibirà a partir del mes de maig de 2019.

A banda de l’exposició, que es podrà veure des del 25 de gener fins al 28 d'abril de 2019 als espais del Bòlit_LaRambla, Bòlit_St Nicolau, Bòlit_PouRodó i Sala Fidel Aguilar, s’ha previst un programa d’activitats vinculades a la mostra que es desplegarà al llarg de l’any a diferents equipaments del territori com són el Cinema Truffaut, el Museu del Cinema, el Centre d’Art Fabra i Coats de Barcelona o el Festival Loop Barcelona i que inclourà visites comentades, tallers familiars i taules rodones, entre altres propostes.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)