Notícies i comunicats

28/01/2019

El Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional presenta un informe sobre l'estat de l'oferta dels ensenyaments professionals a la ciutat

L'informe es presentarà avui en el marc de la sessió plenària del Consell, que tindrà lloc aquesta mateixa tarda.

 L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà avui a les 18h la sessió plenària del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, que tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Girona. Un dels punts que es tractaran en la trobada és la presentació d’un informe sobre l’estat de l’oferta dels ensenyaments professionals a la ciutat. El document proposa un seguit d’accions per millorar l’FP a partir de les dades de matriculació als cicles formatius i programes de formació i inserció a la ciutat per al curs 2018-19, de l’estudi d’Inserció Laboral dels ensenyaments professionals a les comarques gironines, i de l’Informe de la formació professional dual en el sistema educatiu català.

 

L’objectiu final del document és aconseguir una oferta de formació professional més diversa i equitativa i d’adequar-la a les necessitats d’ocupació i formació contínua del teixit empresarial local. En aquest sentit el document inclou propostes com incrementar l’oferta de nous cicles formatius relacionats amb activitats econòmiques emergents o d’itineraris de formació específica per a persones amb discapacitat; millorar les instal·lacions dels centres d’FP i dotar-los dels recursos materials necessaris, o atorgar-los una major autonomia perquè puguin adaptar l’oferta formativa a les necessitats d’ocupació dels sectors productius de la ciutat.

 

En l’espai de presentació del pla de treball per a aquest any, es debatran altres temes com la reflexió cap a un model de ciutat orientadora (guiding cities) i la col·laboració i la promoció del primer Premi d’Emprenedoria de l’FP, impulsat per l’Agència de Promoció Econòmica de Girona.

 

L’acte d’aquesta tarda comptarà amb l’assistència del regidor d’Educació i Esports, Josep Pujols; de representants d’organitzacions empresarials, com la FOEG, PIMEC i Cambra de Comerç de Girona, empreses que impulsen l’FP Dual a la ciutat, centres educatius de formació professional i ocupacional, centres de formació d’adults, sindicats, universitats i entitats del tercer sector, entre d’altres. La jornada començarà amb la presentació del Programa Integral de Qualificació i Treball-PICE, a càrrec del vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Fàbrega.

 

En la sessió plenària del Consell es presentarà la memòria de l’any 2018 i es farà referència als principals resultats obtinguts, com ha estat la publicació de la Guia de l’Oferta d’FP Integrada a la ciutat, l’organització de la I Jornada d’Innovació i Emprenedoria d’FP i la signatura del conveni de cooperació i col·laboració amb el Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya.

 

El plenari del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional està format per representants de tots els grups polítics municipals; personal tècnic de l’Ajuntament de Girona i d’altres administracions, com la Generalitat de Girona, la Diputació de Girona i Consell Comarcal del Gironès; organitzacions empresarials, empreses i sindicats; centres de formació, i entitats del tercer sector.

 

A través de la pàgina web http://www2.girona.cat/ca/consellfpo/guiafp es pot seguir l’activitat del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional i es pot accedir a la Guia de l’Oferta FP Integrada que recull tots els cursos de formació professional i ocupacional de la ciutat. Aquest gener s’ha actualitzat l’oferta aprovada pel Servei d’Ocupació de Catalunya per a l’any 2019.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)