Notícies i comunicats

30/01/2019

Postmodern Jukebox, Vintage Trouble, La Casa Azul o Ramon Mirabet són alguns dels artistes destacats de la 18a edició del Black Music Festival

El festival de la música negra de Catalunya torna a les comarques gironines de l'1 al 16 de març del 2019.

Aquest matí, a la Sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, ha tingut lloc la presentació de la divuitena edició del cicle de música Black Music Festival. En l'acte hi han intervingut l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; el director del Black Music Festival, Pau Marqués, i el músic de Bigblack Rhino i de Girona Aretha Franklin Tribut, Gerard Brugués.

El Festival, considerat com a pioner a l'Estat en aquest gènere de música i consolidat a Catalunya com a referent principal, dedica l'edició d'enguany a Aretha Franklin. L'artista, considerada com la reina del soul, va morir el passat mes d'agost de 2018 a l'edat de 76 anys. A través del Girona Aretha Franklin Tribut, el Black Music Festival i la Black Music Big Band de Girona, coneguda per ser la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en música negre, li volen retre homenatge repassant els seus grans èxits.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat precisament el tribut que “un festival republicà ha decidit dedicar a la reina Aretha Franklin”. També ha ressaltat el paper del Black Music Festival com “una demostració de l'evolució de Girona en el marc de la cultura” ja que, segons ha dit, es tracte d’“un festival que treballa per a la creació i la producció pròpies i que vetlla alhora pel gaudi de les persones”.

A més, enguany el festival segueix traspassant fronteres i durà la música negra a municipis com Barcelona, Reus, Mataró o Perpinyà, en aquest últim amb l'actuació de BigblackRhino, grup musical del qual Gerard Brugués forma part. El Black Music Festival també estarà present a municipis de la demarcació de Girona com Fornells de la Selva, Bescanó o Torroella de Montgrí.

En aquesta divuitena edició hi participaran formacions tan reconegudes com La Casa Azul, Vintage Trouble o Postmodern Jukebox, entre d'altres. Aquesta última compta amb gairebé dos milions de seguidors al Facebook i s'ha convertit en una de les bandes més apassionants en directe dels últims anys a través de la seva fusió entre la cultura pop actual i els sons dels anys vint. A més, el festival també comptarà amb la presència d'un gran ventall d'artistes locals.

Com a novetats, enguany es realitzarà per primer cop la Jornada Black Music Hip Hop, dedicada a la cultura urbana, la incorporació de la Black Music Bi Band Junior a la Black Music Big Band i el nou programa Música a l'Est, projecte social que actua directament sobre els més desafavorits i en risc d'exclusió social.

Pels més petits hi haurà per segon any consecutiu el Black Music Pels més Menuts. A més, podran gaudir d'Orelles de Xocolata al Black Music Picnic, on es donarà la benvinguda a la primavera amb música i en un ambient familiar. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)