Notícies i comunicats

30/01/2019

L'alcaldessa de Girona presenta avui el llibre "Salvador Dabau i Caussa"

L'acte es farà a les set de la tarda a la Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona.

L’Ajuntament de Girona acollirà aquesta a la tarda (19 h) la presentació del llibre Salvador Dabau i Caussa, una biografia d’aquest mestre d’escola, músic i compositor que va deixar un gran llegat musical i personal a la cultura gironina. L’encarregat de l’edició de la publicació ha estat el mateix consistori de la ciutat.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, participarà a l’acte, que tindrà lloc a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona i al qual assistiran, entre altres, el pedagog i professor del departament de Pedagogia de la Universitat de Girona Salomó Marquès, i els músics i autors del llibre Lluís Brugués i Albina Varés.

 

La publicació parteix de les Memòries que va escriure Salvador Dabau (Vilajuïga, 1909 – Girona, 2002) i que han servit per recuperar les seves vivències amb la perspectiva que dóna el temps. Els textos superen uns apunts biogràfics en què es relaten, per exemple, vivències de la seva etapa com a mestre en diverses escoles de Girona, i esdevenen alhora el relat d’un moment històric –el de la Guerra Civil– de gran dramatisme.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)