Notícies i comunicats

01/02/2019

L'onzena edició de la Cantata per la Pau aplega un miler d'escolars de secundària de Girona i comarques

Les sessions obertes al públic seran avui a les 19 h i demà a les 18 h i a les 20 h, al Teatre Municipal de la ciutat.

El projecte solidari UAP! 19: Brundibár aplegarà un total de 1.105 nois i noies de 34 instituts de secundària de les comarques gironines i implicarà fins a 40 professors i professores durant les 8 sessions destinades als instituts, per on passaran prop de 3.600 alumnes assistents. El Teatre Municipal de Girona acollirà avui (19 h) i demà a la tarda (18 h i 20 h) les últimes sessions obertes al públic d’aquesta activitat, que enguany arriba a l’onzena edició. La iniciativa esta organitzada per l’Ajuntament de Girona, el col·lectiu de professorat del Grup de Treball Musical de Secundària de Girona, Oxfam Intermon, Càritas Diocesana de Girona, i Justícia i Pau.

 

Aquest any la Cantata es portarà a terme sota el lema UAP! 19: Brundibár, inspirat en la història dels 179 joves deportats al camp de concentració de Theresienstalt, a Txèquia, i que durant el trajecte en tren entonaven una cançó on deien que eren un poble de pau i que no els farien cap mal. Es tracta d’un espectacle musicoteatral en què, durant tot un trimestre, l’alumnat i professorat participants han estat treballant el tema del poder i de la llibertat.

 

Dels 34 instituts de secundària que hi participen, 9 són de la ciutat de Girona: Institut Narcís Xifra, Institut Santa Eugènia, Institut Santiago Sobrequés, Institut Ermessenda, Institut Montilivi, Institut Carles Rahola, Institut Vicens Vives, Escola la Salle i Vedruna.

 

El cost de l’entrada és de 10 €, 7 € i 5 €, depenent de la zona, i els beneficis aconseguits en aquestes tres sessions obertes al públic aniran destinats a projectes de cooperació.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)