Notícies i comunicats

05/06/2019

Nens i nenes de les escoles del Pont Major treballen els processos migratoris a través del projecte artístic "Plantar maduixes"

La iniciativa s'inclou dins de la jornada artística del barri, emmarcada en el pla comunitari Construïm Ponts i que té com a objectiu ajudar els infants i joves a gestionar les seves emocions a través de l'art.

Els nens i les nenes de les escoles Carme Auguet i FEDAC-Pont Major i de l’escola bressol El Pont exposaran aquesta tarda els treballs que han elaborat durant tot el curs dins del projecte artístic “Plantar maduixes”. La mostra s’inaugurarà a les 17 h al Centre Cívic Pont Major i s’emmarca dins de la jornada artística del barri.

El projecte “Plantar maduixes”, impulsat per la cooperativa Cultural Rizoma, pretén generar un espai comú de treball al voltant de l’art i la cultura contemporània entre els infants d’educació infantil de les tres escoles del barri del Pont Major perquè coneguin i entenguin la realitat social i cultural del seu entorn.

Concretament, la iniciativa tracta el sentiment de desarrelament i d’arrelament que es produeix en els processos migratoris i en què, com en el cas de les maduixes, les arrels no creixen verticalment, enfonsant-se en la terra, sinó en forma d’estolons, és a dir, de tiges horitzontals que creixen subterràniament sota la llum del sol. Per treballar-ho, els infants han construït un autoretrat utilitzant diverses tècniques artístiques i de treball col•laboratiu amb el suport i la participació de la seva família i de la resta de companys i companyes, i han estudiat l’entorn immediat del barri i la ciutat de Girona a través de l’art digital i sonor.

La jornada artística del barri és una de les actuacions socioeducatives que impulsa el pla comunitari Construïm Ponts, de l’Ajuntament de Girona, i que té com a objectiu ajudar els infants i joves dels centres escolars del Pont Major a gestionar les seves emocions a través de l’art.

L’exposició del projecte “Plantar maduixes” es podrà visitar del 5 al 20 de juny, de 10 a 12.30 h i de 17 a 20 h, al Centre Cívic Pont Major.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)