Notícies i comunicats

29/11/2017

Girona celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L'acte commemoratiu tindrà lloc demà a la tarda a la plaça del Vi i tindrà com a eix central els valors de l'educació.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà demà a dos quarts de set de la tarda l’acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que es farà a la plaça del Vi. L’any passat va ser el primer cop que es va commemorar aquesta data, fixada per l’Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) amb l’objectiu de crear consciència a escala mundial de la importància de l’educació com a motor de canvi.

Durant la commemoració, cinc parelles de ciutadans i ciutadanes gironins de diferents edats llegiran el manifest La ciutadania i els valors de la ciutat educadora, en el qual es posaran en relleu deu valors de la ciutat educadora: solidaritat, participació, convivència, diversitat, intergeneracionalitat, diàleg, empatia, compromís, transformació i dignitat. El Cor Geriona participarà a la commemoració amb la interpretació de diverses peces musicals.

Aquest és l’acte principal de la Setmana de la Ciutat Educadora i, per cloure la commemoració, l’alcaldessa de Girona llegirà el manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’AICE.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)