Notícies i comunicats

01/12/2017

Cirque du Soleil escull el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona per realitzar els seus càstings a Europa

És la primera vegada a la història de la companyia canadenca en què s'associa a un esdeveniment de circ per fer les seves audicions.

La companyia canadenca de circ Cirque du Soleil ha signat un acord amb el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or per fer a Girona els seus càstings a Europa aquest 2018. Concretament, els càstings es faran el dia 26 de febrer sota la carpa del Festival i les audicions seran de números d’acrobàcies. 

Aquesta és la primera vegada en la història del Cirque du Soleil que la companyia s’associa a un esdeveniment de circ per fer els seus càstings. A més, és el primer cop que s’escull també una ciutat mitjana europea per fer-los, ja que anteriorment s’havien fet audicions a Berlín, París o Madrid. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat la importància de la iniciativa i ha afirmat que “se’ns fa evident que és una fita única i és un orgull poder acollir aquest càsting i ser una de les ciutats escollides del món de tenir vincles amb el Cirque du Soleil”. “Això ha estat possible gràcies al Festival Internacional del Circ, una aposta que hem iniciat des de la ciutat per l’aportació cultural que tindrà per a la nostra ciutadania i per l’aportació que tindrà per al dinamisme econòmic del territori, amb criteris de qualitat i excel·lència”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha obert les portes al Cirque du Soleil de tornar a la ciutat en altres ocasions. 

A la presentació dels càstings d’aquest matí hi han participat també el cap general de càsting de Cirque du Soleil, Philippe Agogué, i el director del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, Genís Matabosch. Agogué ha assenyalat que fer les audicions a Girona és un repte que no els espanta “pel renom internacional del Festival de Circ, pels atractius de Girona i de la seva regió i per la proximitat amb Barcelona”. Per la seva banda, Matabosch ha confessat que “aquest reconeixement és un somni” i ha assegurat que “aterrar a Girona és una nova oportunitat per al Festival Internacional de Circ”, que a hores d’ara ja porta més de 12.000 entrades venudes per a la pròxima edició, la primera que es farà a la ciutat. 

La convocatòria del càsting es va obrir oficialment el dia 25 de novembre a través de les xarxes socials i el butlletí electrònic del Cirque du Soleil i ja compta amb més de 200 inscrits. El 10 de febrer es tancarà el període de candidatures –se’n preveuen entre 400 i 500- i el departament de càsting del circ en farà una selecció per tal de convocar a Girona una vintena d’atraccions. L’audició es farà el 26 de febrer a la gran carpa blanca del Festival de Circ, ubicada al Camp de Mart de la Devesa, hores abans de la gala de cloenda de la primera edició del Festival Elefant d’Or a Girona. El cap general de càsting de Cirque du Soleil, Philippe Agogué, dirigirà les audicions de Girona al costat d’un altre dels directors de càsting del Cirque, Pavel Kotov. 

Informació sobre les inscripcions als càstings

El càsting que es farà a Girona està adreçat a artistes de circ especialistes en disciplines aèries i de sòl (excepte números de grup i especialistes en arts còmiques). Hi poden participar homes i dones majors de 18 anys. La candidatura es pot fer en línia (http://cirk.me/2zhD8Cp) i cal adjuntar-hi el currículum, una fotografia i un vídeo de demostració d’un màxim de 10 minuts que contingui una presentació a la càmera (nom, edat, formació i experiència, preferiblement en anglès i en un màxim d’1 minut); el número de circ completa de la disciplina principal de l’aspirant (durant l’entrenament o en un espectacles), i una demostració completa dels altres talents artístics de l’aspirant, si en té (duració màxima 2 minuts). 

Es tracta d’una audició general per a tots els rols dels espectacles actuals que el Cirque du Soleil té en gira a tot el món –un total de 22– i per a properes creacions. Les persones candidates seleccionades després de l’audició passaran a ser part de la base de dades del Cirque du Soleil de possibles artistes per a futures vacants disponibles. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)