Notícies i comunicats

13/12/2017

L'Ajuntament de Girona acull la sessió de tancament del projecte "Construcció connectada"

La voluntat del consistori és que aquesta xarxa col•laborativa del sector de la construcció pugui tenir continuïtat.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona ha acollit avui la sessió de tancament del projecte “Construcció connectada”, la xarxa col·laborativa del sector de la construcció de Girona i el seu entorn territorial. La xarxa es va constituir el mes de febrer i ha portat a terme diferents accions al llarg de tot l’any 2017.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat a l’acte d’aquest matí juntament amb la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes. “Després del bon treball fet, us volia animar a fer que aquesta xarxa tingui continuïtat. Ens agradaria poder arribar a convertir Girona en un referent del sector de la construcció sostenible al nostre país, tant pel que fa a la formació i el debat i la reflexió com pel que fa a la implementació”, ha remarcat l’alcaldessa.

Durant la sessió d’avui, el president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo, ha fet la presentació del Pacte nacional per a la renovació urbana de Catalunya i ha explicat l’estat del projecte de l’Observatori de la ciutat per la rehabilitació i renovació urbana.

L’objectiu de “Construcció Connectada” ha estat crear una xarxa d’agents del territori per impulsar el sector de la construcció i reconvertir-lo a partir de la innovació i la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. La xarxa col·laborativa ha permès la relació i vinculació de tots els agents del territori en el projecte, a més de posar sobre la taula punts de vista comuns i crear col•laboracions i noves sinèrgies per al futur.

Un total de 14 entitats van constituir la xarxa en el moment de la seva formació però actualment aquesta xifra s’ha incrementat fins a les 18 entitats.

Concretament, formen part de la xarxa “Construcció connectada” les entitats següents: Associació Catalana de Tècnics en Energia,Climatització i Refrigeració (ACTECIR); Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG); Col·legi i Associació d’Agents Immobiliaris de Girona (API Girona); Associació Catalana de Construcció Sostenible (CATGBC); Asociación Española de Domótica e Inmótica (CEDOM); Col·legi d’Administradors de Finques de Girona; Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona; Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); la Delegació de Girona del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; Col•legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Industrials de Catalunya (CETIG); Col·legi d’Enginyers Industrials de Girona; Associació Autònoma d’Empresaris de la Fusta de les Comarques Gironines; Gremi d’Instal·ladors de Girona; Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona; Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC); SOM Energia SCCL; Màster en Bioconstrucció de la Universitat de Girona (UdG), i la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona (UEC).

La regidora Glòria Plana Yanes ha ressaltat que “la implicació dels diferents membres de la xarxa ha estat clau per a la realització del projecte” i que “cal continuar treballant per la divulgació, la conscienciació de la sostenibilitat i l'eficiència energètica en els diferents àmbits del sector de la construcció”. A més, ha posat èmfasi en les activitats que s’han portat a terme, com les jornades, els cursos de formació o la presentació d’un model d’habitatge nZEB a la Fira de Mostres d’aquest any. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)