Notícies i comunicats

19/12/2017

Girona augmenta un 8,59% el reciclatge d'envasos de vidre

Durant el primer mes del concurs El Contenidor d'Or la ciutat ha incrementat el percentatge de reciclatge respecte el novembre del 2016 i se situa sisena en el rànquing.

Girona ha augmentat un 8,59% el reciclatge d’envasos de vidre en un any. Durant el primer mes de la posada en funcionament del concurs El Contenidor d’Or, la ciutat ha passat de 1,75 quilos de vidre reciclats per habitant (novembre del 2016) als 1,90 que s’han reciclat aquest novembre.

 

La ciutat se situa d’aquesta manera en la sisena posició del rànquing del reciclatge aquest primer mes, per darrere de Granollers (que ha guanyat amb un augment del 65,72%), Sant Boi de Llobregat (+26,11%), Rubí (+18,99%), Vilafranca del Penedès (+14,03%) i Badalona (+10,83%). Per darrere de Girona hi ha Tarragona (+5,20%), Vilanova i la Geltrú (+3,85%) i els municipis que han patit un descens en el reciclatge: El Prat de Llobregat (-1,09%), Lleida (-7,56%), Sant Cugat del Vallès (-13,27%) i Viladecans (-15,05%).

 

Cal destacar, però, que malgrat que Girona no hagi estat la ciutat que ha augmentat més la taxa de reciclatge en un any, és el segon municipi dels dotze participants amb la taxa de quilos de vidre reciclat per habitant més alta (un 1,90, només per darrere dels 2,09 de Vilafranca del Penedès). “Tot i que tenim una bona taxa de reciclatge per habitant, hem de seguir difonent i fent patent el nostre compromís amb el medi ambient a través d’actuacions com reciclar els residus que generem”, ha subratllat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

 

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Cada mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s’instal·larà El Contenidor d’Or. En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)