Notícies i comunicats

14/12/2017

Ja hi ha disponible el vídeo de les "Lliçons de la càtedra" que Jordi Coca va pronunciar el passat de 21 de novembre

La Càtedra Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent ja ha publicat l'enregistrament en vídeo de la lliçó que l'escriptor, professor i director de teatre Jordi Coca va presentar a la sisena edició de les Lliçons de la Càtedra.

La Càtedra Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent ja ha publicat l’enregistrament en vídeo de la lliçó que l’escriptor, professor i director de teatre Jordi Coca va presentar a la sisena edició de les Lliçons de la Càtedra. A la sessió celebrada el passat dimarts dia 21 de novembre, Coca repassa la seva trajectòria a través dels seus primers anys com a creador, des de finals dels anys seixanta fins als setanta. Les lliçons de Jordi Coca es poden visitar al següent enllaç: http://diobma.udg.edu/handle/10256.1/4918

Les Lliçons de la Càtedra van néixer l’any 2012, com una activitat de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, amb el propòsit de convidar cada any una persona que expliqui la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional.
Enguany, Jordi Coca, doctor en Arts Escèniques, escriptor, professor i director de teatre, és el convidat. L’han precedit la llatinista i professora Dolors Condom (2012), l’escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó (2013), el poeta i pintor Narcís Comadira (2014), el llibreter i agitador cultural Guillem Terribas (2015) i Isabel-Clara Simó, escriptora i periodista (2016), convidats en les edicions anteriors.
La llarga i coherent trajectòria literària de Jordi Coca, entre la ficció i l’assaig, amb novel•les «de primera magnitud», en paraules de D. Sam Abrams, i amb treballs cabdals per entendre alguns dels grans escriptors catalans contemporanis, fan de Jordi Coca un convidat amb molt per explicar. Des de 1971, quan va obtenir el Premi Serra d’Or per a escriptors joves, fins a avui Jordi Coca ha merescut tots els grans premis de novel•la del nostre país. A més, també ha escrit poesia i narrativa breu.
La recent reedició de la novel•la L’Emperador, la publicació de Califòrnia, l’estrena de Parlàvem d’un somni al Teatre Nacional de Catalunya aquest mateix mes de novembre, converteixen Jordi Coca en un escriptor de rabiosa actualitat.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)