Notícies i comunicats

15/12/2017

Un miler de nens i nenes de tretze escoles de Girona participen a la 24a edició del concurs "Fem un fanalet"

Com a novetat, enguany els fanalets elaborats s'exposaran al Teatre Municipal de la ciutat per reconèixer el treball que fan els infants i els centres educatius.

Un miler d’alumnes de tretze escoles de Girona han participat en la 24a edició del concurs “Fem un fanalet per anar a esperar els Reis”, que organitza l’Ajuntament de Girona juntament amb els Manaies de Girona i que compta amb el patrocini d’El Corte Inglés. Aquest matí s’han lliurat els premis al Pavelló de Palau II, en un acte que ha comptat amb la presència del regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez; de representants dels Manaies de Girona; del centre comercial El Corte Inglés; de l’Institut de Ciències de l’Educació de Girona, i de l’Escola Municipal d’Art. 

Enguany, com a novetat, l’Ajuntament ha organitzat una exposició dels fanalets participants al Teatre Municipal de Girona, per reconèixer així el treball que fan els infants i les escoles, i amb la voluntat que ho puguin compartir amb els seus familiars i amics i amb tota la ciutadania. 

El concurs ha comptat amb la participació d’alumnes de P3, P4, P5 i 1r de primària de les escoles Font de l’Abella, Carme Auguet, Eiximenis, El Bosc de la Pabordia, Joan Bruguera, Les Alzines, Marta Mata, Montfalgars, Sagrada Família, Verd, Vila-roja, Font de la Pólvora i Bell-lloc del Pla, que han preparat durant les últimes setmanes els seus fanalets per anar a esperar els Reis el proper 5 de gener. 

Durant aquesta setmana, un patge reial ha visitat les escoles al capdavant del jurat format per representats de l’Ajuntament de Girona, del món artístic i gironí, de l’Institut de Ciències i l’Educació de la Universitat de Girona, d’El Corte Inglés i de Manaies. 

El concurs de fanalets és un recurs educatiu molt ben valorat per les escoles i que contribueix a preservar i continuar aquesta tradició tan gironina d’anar a esperar els Reis amb un fanalet. També fomenta la participació en les festes i tradicions de la ciutat i vol mantenir viva la cançó popular de “Visca els tres Reis”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)