Notícies i comunicats

15/12/2017

Un espectacle inaugural a la Farinera Teixidor dóna el tret de sortida avui a la primera festa de la llum Vibra

A partir de les 18 h es podran veure també els projectes lumínics del parc Central, de la plaça de l'Assumpció i de la plaça de Calvet i Rubalcaba.

Font: Ajuntament de Girona

Un espectacle lumínic inaugural a la façana de la Farinera Teixidor donarà el tret de sortida aquesta tarda a la primera edició de la festa de la llum Vibra, una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament de Girona. El projecte que es podrà veure a l’edifici de Rafael Masó compta amb la col•laboració de Philips Lighting i de l’Escola de Música Avançada i So de Girona EUMES.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, serà l’encarregada de donar la benvinguda al Vibra prèviament a l’inici de l’espectacle. L’acte, que començarà a les 17.45 h, es farà des de la zona de les carpes geodèsiques de la plaça de Joan Brossa, espai que es destinarà a tallers i activitats familiars durant els tres dies del Vibra.

A partir de les 18 h es podran visitar, a més de la Farinera, l’espectacle lumínic Les Luminèoles, de Porté par le Vent, al parc Central; l’espectacle de l’escultura lumínica reciclada de Juan Righetti i els paisatges sonors de Dabú, a la plaça de l’Assumpció; i el projecte de L’arbre de la llum de la plaça de Calvet i Rubalcaba.

El festival té lloc des d’avui fins diumenge en aquests quatre espais de la ciutat. S’ha habilitat un servei especial de trenet turístic des del centre de la ciutat fins a la plaça de l’Assumpció i viceversa entre les 18 i les 21 h cada dia.

Podeu consultar més informació sobre el Vibra al web www.girona.cat/vibra


Conveni amb Philips per impulsar projecte d’innovació i sostenibilitat

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de Philips Lighting a Catalunya, Joan Gumbau, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’empresa per promoure la innovació i la sostenibilitat en l’àmbit urbà. A l’acte de signatura hi han assistit també la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes; el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà; la responsable de desenvolupament de negocis per a administracions públiques de Philips Lighting, Antonia Altamirano; el responsable de màrqueting per a administracions públiques de Philips Lighting, Igor Soto, i l’enginyer de projecte de Philips Lighting a Catalunya, Àngel Serra.

La primera acció d’aquest acord és precisament la participació de Philips en el Vibra. L’empresa col•laborarà en el projecte lumínic de la Farinera Teixidor i donarà a conèixer consells per il•luminar la llar d’una manera més sostenible i adequada a les diferents rutines diàries a través d’una carpa que s’ubicarà durant els tres dies a la plaça de Joan Brossa. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)