Notícies i comunicats

22/12/2017

Finalitzen els treballs d'adequació d'un tram de la llera del riu Ter al seu pas per Girona

La mesura ha consistit en reduir la densitat de vegetació entre la passera de vianants de Fontajau i el pont de l'avinguda de França.

L’Ajuntament de Girona i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han finalitzat els treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram del riu Ter que transcorre per una zona urbana de la ciutat. L’actuació, que ha tingut un cost superior als 12.300 euros, ha estat finançada en un 80% per l’ACA i en un 20% pel consistori.

 

Concretament s’ha actuat en el tram del riu comprès entre la passera de vianants de Fontajau i el pont de l’avinguda de França, on s’acumulava una elevada densitat de vegetació. Precisament els treballs s’han enfocat en una desbrossada selectiva de la biomassa, la retirada d’arbres morts o caiguts, la tala de vegetació invasora, l’eliminació de canyes i el moviment de sediments acumulats.

 

L’objectiu dels treballs s’ha centrat en garantir la lliure circulació de l’aigua en aquest tram i minimitzar el risc d’inundacions en cas de registrar-se avingudes.

 

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha destacat que “aquesta és una de les actuacions necessàries de millora i manteniment de l’espai fluvial del municipi, ja que contribueixen a optimitzar l’estat de salut dels nostres rius”.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)