Notícies i comunicats

29/12/2017

El Saló de Descans del Teatre Municipal acull dimecres una exhibició de simultànies d'escacs a cegues

El gran mestre d'escacs gironí Àlvar Alonso protagonitzarà aquest repte i jugarà contra cinc oponents alhora.

 El Saló de Descans del Teatre Municipal serà l’escenari dimecres de la setmana que ve, dia 3 de gener, d’una exhibició d’escacs. El gran mestre gironí Àlvar Alonso disputarà una partida simultània d’escacs a cegues contra cinc oponents alhora. Tant Alonso com el seus rivals pertanyen al Club Escacs Gerunda. L’inici de les partides serà a les 18 h.

 

Es tracta d’un nou repte de l’escaquista, nascut a Figueres el 1992, i que ja va aconseguir jugar i guanyar una partida simultània d’escacs contra quatre oponents el desembre de l’any passat. L’objectiu de la iniciativa és promoure el coneixement i la pràctica dels escacs a les comarques gironines.

 

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha destacat “la importància i el mèrit” de la iniciativa d’Alonso i del club i ha destacat “els valors d’un esport que mereix més difusió i reconeixement com són els escacs”. Muradàs ha afegit que “l’Ajuntament de Girona aposta de forma clara per l’esport de base i per donar suport als joves talents gironins, com Àlvar Alonso, que serveixen com a referent als nens i nenes de la ciutat”.

 

Àlvar Alonso Rosell és gran mestre d’escacs, actualment té 2544 d’ELO català i 2509 d’ELO FIDE. El 2016 va ser campió d’Espanya de partides ràpides i campió de Catalunya d’escacs –t´tiol que també va aconseguir el 2014. El 2011 va ser campió d’Espanya. Anteriorment, ja havia acumulat diversos títols: campió d’Espanya sub-12 el 2004, campió d’Espanya sub-14 el 2006, campió de Catalunya juvenil el 2008 i el 2009 i campió d’Espanya sub-18 el 2009.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)