Notícies i comunicats

01/04/2016

El Dia Internacional de l'Art torna a Girona el cap de setmana del 16 i el 17 d'abril

Els agents artístics públics i privats de la ciutat i de la demarcació es bolquen en la celebració conjunta d'aquestes jornades, en les quals es faran més de 40 activitats i 20 exposicions.

Font: Ajuntament de Girona

El cap de setmana del 16 i el 17 d’abril Girona acollirà de nou activitats diverses per celebrar el Dia Internacional de l’Art. Més d’una seixantena de propostes –46 activitats i 23 d’exposicions vincualdes- conformaran la programació de la quarta edició d’aquesta efemèride a la ciutat i a la demarcació, que té com a objectiu apropar el món de les arts visuals a la ciutadania i fer visible l’activitat creativa del territori. Enguany hi participaran 56 entitats i 4 artistes i es portaran a terme activitats en 18 municipis gironins.

 

Amb la finalitat comuna d’emplenar els carrers del territori d’art i de cultura en aquesta gran festa que se celebra en l’àmbit internacional, s’ha organitzat un ampli i divers programa d’activitats multidisciplinàries, gratuïtes i aptes per a tots els públics, com itineraris d’art, propostes gastronòmiques, performances, projeccions, xerrades, exposicions o jocs.

 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha subratllat que “l’art és una oportunitat de creació social i sense aquest art difícilment construirem societat” i ha remarcat que “la relació entre el sector públic i privat s’ha de potenciar al màxim”, especialment en l’àmbit artístic i cultural. En la mateixa línia s’ha pronunciat la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Carme Sais, quan ha manifestat que “el més important” de la proposta del Dia Internacional de l’Art és “la participació de tothom i la creació d’aquesta xarxa que té molta potència”.

 

El 2011 la UNESCO va declarar el 15 d'abril Dia Internacional de l'Art, amb motiu de la commemoració del naixement de l'artista renaixentista Leonardo da Vinci, que va néixer el 15 d'abril de 1452. En les tres passades edicions d’aquesta iniciativa a les comarques gironines, hi han participat unes 10.000 persones.

 

Aquesta iniciativa és promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona en col·laboració amb entitats, associacions, institucions i artistes de Girona i les comarques gironines i compta amb el suport de la Diputació de Girona i dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya.


Podeu consultar-ne més informació i tota la programació al web www.bolit.cat/blog  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)