Notícies i comunicats

06/04/2016

L'atur, la pobresa i l'augment de les afectacions a la salut centren la primera edició del cicle "Debats per la inclusió social"

El Centre Cívic Barri Vell – Mercadal acollirà les tres sessions del cicle, que començarà demà a les 18.30 h.

Demà comença la primera edició del cicle “Debats per la inclusió social”, impulsat des del Consell Municipal de Cohesió i Serveis Socials de Girona. Les tres sessions programades –els dijous 7, 14 i el dimecres 20 d’abril- tenen com a objectiu debatre sobre com millorar la inclusió social des del món local a través de l’abordatge de problemes socials com l’atur, la pobresa i l’augment d’afectacions en salut mental i emocional. Les sessions es faran al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal a les 18.30 h.

El primer dels debats, que tindrà lloc demà, tractarà sobre els reptes de l’ocupació a escala local, especialment de les persones amb situació d’atur amb més dificultats per trobar feina. La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, inaugurarà els debats, que comptaran amb la participació de diferents ponents.

L’objectiu principal del cicle és obrir un espai de diàleg per reflexionar i compartir diagnòstics que permetin debatre i proposar accions que puguin plantejar, des de les possibilitats del món local, respostes concretes a reptes com la millora de l’ocupabilitat i la lluita contra l’exclusió social, així com treballar coordinadament entre tots els agents públics i privats de la ciutat per orientar l’acció al foment d’oportunitats i a la garantia dels drets socials.

Des de principis del 2013 el Consell treballa a partir de tres grups de treball que han impulsat projectes com el Girona Actua, en l’àmbit d’ocupació, o el Projecte Àmbar, de suport i enfortiment emocional, amb l’objectiu d’articular accions conjuntes per fer front a problemes socials que s’han agreujat els últims anys per l’impacte de la crisi econòmica. Aquests problemes han derivat en un augment de les situacions sobrevingudes d’exclusió que condicionen la vulnerabilitat i la incertesa vital de moltes persones, fet que incrementa les desigualtats i posa en risc la cohesió social.

 

Les persones interessades es poden inscriure en cadascun dels 3 debat mitjançant l’adreça de correu electrònic ccss@ajgirona.cat o la web del Consell de Cohesió (ccss.entitatsgi.cat). 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)